Mitt älskade Island

Inflygning över Island till Keflaviks flygplats var spektakulär, wow vilken inflygning och så vackert att se allt från ovan.

Inflygning till Keflaviks flygplats Foto: Privat

 

Jag fick möjligheten att prova Icelandairs mellanklass Economy Comfort till Reykjavik, där jag satt bekvämt vid nödutgången. Dock lite kallt men jag fick en filt så det var inga problem.  Icelandair bjuder på en lätt lunch om man önskar det annars finns fika och en massa godis om man är sugen på det … och det är jag alltid… Ett tjugotal filmer att välja mellan,  alla säten har video on demand även i economy klass. Maten är gratis i Saga klass och economy comfort  ,economy  får man däremot betala för maten.

Allt håller bra kvalité och flygvärdinnorna är väldigt trevliga och tillmötesgående så det blev plus i kanten. Flygplatsen är liten men fullt tillräcklig där finns allt man behöver och lite till. Från Keflavik finns det flygbussar efter varje flight som tar en till sitt hotell eller bussstationen.

Hengill tar oss säkert till Reykjavik. Foto: privat

Väl framme bjöd Island på sol och 1 plusgrad, så det var bara vinterjacka på!

Island har blivit allt duktigare på matlagning, deras fantastiska råvaror gör att det mesta smakar fantastiskt. Lamm hummer och fisk rekommenderas här och jag hittade ett nytt ställe på Skolavördurstigur som heter Sjávargrillid, står seafood grill på visitkortet som öppnade portarna i April 2011. Fantastiskt ställe ,vad jag än beställde smakade det helt ljuvligt. Jag rekommenderar hummersalladen, Sushi och alla deras fiskrätter.  Island har tidigare varit väldigt dyrt men sedan finanskrisen så går det nu att äta gourmetmat för hundralappen.

Hummersallad mums! Foto:privat

Allt känns så avslappnat alla är mindre stressade här än hemma alla är väldigt trevliga i butikerna tex. Hemma brukar jag febrilt leta efter någon när man står i provrummet, service vad är det? Känner ni igen det det?

Det blev en del shopping allt är lite billigare än hemma och förutom Laugarvegur som är shoppinggatan mitt i Reykjavik kan jag rekommendera 2 köpcentrum Smáralind och Kringlan om vädret är dåligt.

Karen Millen i Kringlan Foto: privat

Det pratas mycket om Blå lagunen men badhusen som finns på Island är kanonfräscha  och alla bassänger är utomhus. Efter ett besök här känns det gott i både kropp och själ. Vissa hotell har också Spa i källaren Natura Hotel är ett och Hilton har också ett bra.

Det var 15 år sedan jag besökte Reykjaviks nattliv så de ställena jag brukade besöka fanns inte kvar… Vi hittade dock en del andra bra ställen med blandad publik. B5, Boston, Austur och Vinbarinn för att nämna några.. .

Fullt ös på B5. Foto: privat

Vi besökte också Islands nya konserthus Harpa, huset ser ut som ett konstverk och har verkligen fångat Islands alla sidor. Vi fick förmånen att lyssna på Björk i 1 ½ timme mycket speciell och konstnärlig konsert där hon sjöng från sitt senaste album Biophilia.

Harpa Islands nya konserthus Foto:privat

Kommer mer om någon dag!

Allt gott så länge!

/ Linda

 

Skrivet av
Mer från Linda

Så hittar du de billigaste flygbiljetterna!

Tänkte dela med mig av mina tankar så här nu när alla...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *