Julljus i Stockholm

Snart vid Sergelplattan. Foto från cityisamverkan.se
Snart vid Sergelplattan. Foto: cityisamverkan.se

Jag hör till dem som älskar julpynt. Både traditionellt pynt men även de härligt färgglada kitschiga saker man ser mer och mer av numera. Allt som lyser känns trevligt eftersom det hjälper till att lyfta mörkret. Med hänsyn till miljön och elräkningen behöver man kanske inte löpa amok, men visst är det ljusen kring jul som gör att december känns bättre än säg februari?

I Stockholm ska man i år satsa resurser på julbelysning med målet att Stockholm ska bli Skandinaviens främsta juldestination. Ett av ljusprojektets huvudsyfte är bidra till en tryggare och renare stad. Tillsammans med City i Samverkan skapar vi en julstämning som inte bara är vacker utan också bidrar till en tryggare stadskärna, säger trafik- ­och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton.

Så här kommer det snart att se ut, fint! Här nere i Skåne brukar man inte vara sämre med juldekoren. I Malmö där jag bor, brukar det bl.a hänga jättedekorationer i träden på Gustav Adolfs Torg och massor av marschaller är utsatta, så himla mysigt.

Önskar dig en fin måndag!

// Madeleine

Juldekor på Hötorget. Foto: cityisamverkan.se
Juldekor på Hötorget. Foto: cityisamverkan.se
Fint på Nybroplan. Foto: cityisamverkan.se
Fint på Nybroplan. Foto: cityisamverkan.se
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Besök på chokladfabrik på Nya Zeeland

Älskar man choklad och har upptäckt Sveriges motsvarighet till Marabouchokladen, Cadburychokladen så...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *