En härlig dag i Sydney

En vän kom till Australien för att resa runt några månader och de första dagarna bodde hon hos mig. Jag ville ju givetvis visa henne Sydneys smultronställen men även upptäcka några nya själv. Vi bestämde oss för att åka till stadsdelen Newtown som ligger sydväst om Sydney. Vi tog tåget och det tog ungefär en kvart. Newtown är mysigt, bohemiskt och här ligger flera secondhand-butiker och andra små mysiga affärer. Jag fyndade bland annat en väska billigt.
Shoppinggata i Newtown. Foto: Privat
Sånga här mysiga butiker finns det gott om i Newtown. Foto: Privat
Här finns tilloch med café för hundar. Foto: Privat
En målad vägg till en byggnad. Foto: Privat

På kvällen mötte vi upp en vän på Max Brenner Chocolate Bar (http://www.maxbrenner.com/). SÅ underbart mumsiga saker de hade där. Jag fastnade för italiensk varmchoklad, detta ställe finns även ibland annat i New York, Boston. Las Vegas och Singapore. De har allt ifrån pizza med choklad, banan och marshmallows till jordgubbar att doppa i flytande choklad.

En del av menyn. Foto: Privat
Foto: Privat
Jordgubbar att doppa i flytande choklad. Foto: Privat

Mätta och belåtna kände vi för att röra på oss lite innan sängen kallad. Då jag länge velat gå över Harbour Bridge (och då inte uppe på som man även kan göra) men inte lyckats övertala någon att följa med, charmade jag Jessica ordentligt och av bar det över bron. Vi gick över på kvällen när det var mörkt. Det tog längre tid än jag trott, cirka 45 minuter. Väl över var utsikten underbar mot Sydney och jag fick mina efterlängtade foton.

Brownie med chokladsås. Foto: Privat
På väg över Harbour Bridge. Foto: Privat
The Opera House by night. Foto: Privat
Vilken syn! Sydney by night. Foto: Privat

 

 

//Anna
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Annorlunda hotell – Grotta i Italien

Några mil utanför italienska Bari ligger hotellet Albergo Diffuso Sextantio – Le...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *