Hunter Valley vindistrikt

Under mitt halvår i Sydney hann mina föräldrar komma på besök. Tillsammans med dem gjorde jag en dagsutflykt till Hunter Valley-vindistrikt. Hunter Valley är Australiens äldsta vinproducerande region. Man började plantera vinstockar här redan på 1820-talet. Regionen ligger mindre än två timmars bilfärd norr om Sydney. Tyvärr tror jag att många inte tar sig tid att åka hit vid ett besök till Sydney, men jag rekommenderar det verkligen, speciellt om man gillar vin. Vi valde att åka med en guidad minibusstur, jag gillar dessa turer då man träffar människor från olika delar av världen samt får se en hel del på vägen.
Vinrankor i längder Foto: Privat

På väg mot Hunter  Valley stannade vi till vid en reptilpark, Australian Reptil Park, där vi fick klappa koalor och mata kängurus bland annat. Ett perfekt tillfälle att få kela med dessa mysiga och gulliga djur som annars är ganska svårupptäckta i det fria. Till vår stora lycka fick vi dock även se tre kängurus i det fria senare.

Foto: Privat
Dessa söta trädlevande pungdjur sover 19-20 timmar per dygn. Foto: Privat
En kelgris och riktigt sugen på innehållet i påsen. Foto: Privat

Vidare bar det av till Wallambi för att dricka ”djungel juice” och sedan till Cressnockför att prova vin. Här provade vi mellan 10-15 olika viner, både vita och röda. Det var en riktigt het dag så det blev mycket vattendrickande också. Lunchen bestod av en fyrarätters middag och fyra viner till dem på en vingård. Dagen avslutades med ytterligare en vingård för mer vinprovning och även en del ostar.

Gamla vinetiketter. Foto: Privat
Gamla vinetiketter. Foto: Privat
Riktigt gott vin. Foto: Privat
Foto: Privat

Sist men inte minst fick vi även prova choklad på The Hunter Valley Chocolate Company med bland annat mangosmak, mums! Jag köpte med min några flaskor vin hem, som man kunde göra på alla vingårdar vi besökte och även mangochoklad. Om man väljer att köra till Hunter Valley själv och vill spendera mer tid här finns det en hel del vingårdar man kan bo över på. Man vill ju heller inte missa att prova alla dessa goda viner genom att vara chaufför.

// Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

London och OS!!

Vi på Flygstolen.se har kollat priserna för er som brinner för sport! Som...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *