Fotboll i San Marino

Ciao, här kommer en reseberättelse om en resa som var planerad för längesen men som höll på att inte bli av. Men vilken resa och upplevelse det blev!

Vi var 16 personer som skulle ta oss ner till Rimini och sedan se på Sveriges EM-kvalmatch i fotboll i Republiken San Marino. Men dagen före avresan upptäckte jag att det var risk för att flyget skulle ställas in på grund av strejk i Italien. Strejken skulle bara pågå några timmar under tisdagen med start klockan 10 och vi skulle landa 10.15 i Rimini. Det fanns inte så många andra flyg att välja på, ett flyg gick till Rom samma kväll och ett skulle landa i Bergamo fem minuter innan strejkens start på tisdagen. Efter flera timmars väntan framför datorn så kom beskedet, vårt flyg var inställt. En kompis ringde och sa att nu bokar vi Bergamo och jag var självklart med på noterna så vi bokade direkt och efter ett tag så hade 14 av de 16 resenärerna nya bokningar. Vi kom iväg och hade några gulddagar med trevligt folk, vin, fotboll, sol, bad och beachparty.

Uppstigning 03.10, härligt! Efter några timmar samlades hela gänget på Skavstas flygplats och Göran drog fram resans första tävling, ett stryktips med dagens kval-matcher. Vi såg inte så många andra supportrar så det var nog många som missade matchen på grund av det inställda flyget istället för att boka om som vi gjorde.

Framme i Bergamo hyrde vi tre bilar för att ta oss de cirka 35 milen ner till Rimini vid Adriatiska havet. Efter en snabblunch vid Gardasjön trummade vi ner till hotellet Holiday Inn och var på plats strax efter kl 15. Vi var sugna på att komma iväg till San Marino och Camp Swedens förfest så vi kollade var de andra bilarna var … Dem befann sig två timmar från Rimini … Obegripligt men Göran hade väl tagit med sig grabbarna på sightseeing deluxe antog vi :-). Vi hade förbokat en buss för att ta oss upp i bergen till San Marino så vi gjorde en deal med chaffisen att han skulle skjutsa upp oss som var på plats och sedan åka tillbaka och hämta resten av gänget. Det gick bra och vi anslöt till festen högst upp i San Marino på Piazza di Liberta. Utsikten därifrån var grym och vi var otroligt nöjda att vi lyckats komma på plats efter allt strul. Vi köpte några flaskor vin, njöt av utsikten och sjöng med de hundratals svenskarna som var på plats.

San Marino Foto: Kimmo
San Marino Foto: Kimmo
San Marino Foto: Kimmo

Ett par timmar senare gick hela supporterskaran ner genom gränderna till de väntande bussarna som skulle ta oss till arenan i Serravalle. Våra saknade kamrater var på plats och väntade med vår buss och det blev en rolig resa ner till arenan, nu var det full fart på gänget. Arenan tog 7000 åskådare men av San Marinos 29 000 invånare såg man inte till så många. Hela långsidan fylldes av svenska fans och den officiella publiksiffran var 2946 personer. Första halvlek var verkligen ett sömnpiller … 0-0 och Svenska laget hade väldigt svårt med skärpan.

San Marino vs Sverige Foto:Kimmo
Hamren mfl tackar det gula havet av Svenskar Foto: Kimmo

I andra halvlek satt vi och våndades över ett fiasko ända tills 64:e minuten då Källström gjorde 1-0. Chippen gjorde 2-0 och sedan rullade det äntligen på. Olsson, Hysén och Chippen ökade på till 5-0 och vi var väl ändå lite nöjda. Bussen tog oss tillbaka ner till Rimini där det blev en lugn efterfest bland rosförsäljare och övervintrande strandraggare från 70-talet.

Andra dagen tillbringade vi på Riminis 20 km långa sandstrand, jag har aldrig sett så många solstolar i hela mitt liv och det kändes som om tiden stått stilla här sen 70-talet, men det var varmt och skönt.

Rimini Foto:Kimmo
Rimini Foto: Kimmo
Rimini Foto: Kimmo
Rimini och vårat hotell Holiday Inn Foto: Kimmo
Enköpingsgänget Foto: Kimmo

Stort TACK  till mina 13 medresenärer för ett otroligt roligt äventyr.
//Kimmo

Skrivet av
Mer från Kimmo

Peking dag två

Hej! Här kommer den spännande fortsättningen på vår Pekingresa … Vi hade...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *