Jumeirah Beach, Dubai

Jumeirah Beach, Dubai. Längst bort skymtar världsberömda Burj Al Arab, 7-stjärnigt hotell. Foto: Madeleine
Jumeirah Beach, Dubai. Längst bort skymtar världsberömda Burj Al Arab, 7-stjärnigt hotell. Foto: Madeleine

Under 50-och 60-talet upptäcktes oljan i Abu Dhabi och Dubai och därmed förändrades emiraten till moderna samhällen. Från att ha varit jordbrukare och fiskare är levnadsstandarden idag hög och infrastrukturen toppmodern. Det sägs att ingen stad växer så snabbt som Dubai, vilket man förstår vid ett besök. Trots att den ena fantastiska skyskrapan efter den andra det tornar upp sig, står byggkranar och snurrar överallt.

Lyxhotell och restauranger vägg i vägg längs strandremsan. Foto: Madeleine
Lyxhotell och restauranger vägg i vägg längs strandremsan. Foto: Madeleine

Strax söder om Dubai ligger en strand, Jumeirah Beach, där man byggt ett helt område med stora lyxiga hotell och privata boenden i toppklass. Ordet Jumeirah betyder vacker på arabiska, ett passande namn för det är verkligen vackert här. Förr i tiden bodde pärlfiskare och handlare i området. Idag ligger här fem-stjärniga hotell, restauranger och butiker längs promenadstråket som löper parallellt med strandremsan.

Vattnet var varmt och klart. Fina snäckor plockas här. Foto: Madeleine
Vattnet var varmt och klart. Fina snäckor plockas här. I bakgrunden skymtar gigantiska hotell Atlantis. Foto: Madeleine
I vattnet rullade små polerade skatter, snäckor med skruvar och spiraler. Foto: Madeleine
I vattnet rullade små polerade skatter, snäckor med skruvar och spiraler. Foto: Madeleine

Stranden är fin, sanden mjuk och len utan skräp och vattnet gnistrande klart och varmt. Vi var här nu i november när det är högsäsong. Under våra svenska sommarmånader är det upp till 40-50 grader varmt i Dubai och inget resmål jag skulle rekommendera. Men från oktober till april är här behagligt till medelhavsvarmt och perfekt för dig som är trött på hösten, vintern och mörkret!

Som en sång av Ledin "Inte ett moln ... " Foto: Madeleine
Som en sång av Ledin "Inte ett moln ... " Foto: Madeleine

Vi hann med en hel del under vårt besök här, vi såg skidbacken inne på Mall of the Emirates, guld- och diamantmarknaden, en ökensafari och en båttur. Mer om detta och bilder kommer naturligtvis framöver! Idag har det varit dimma här nere i Skåne och kolsvart när jag körde till jobbet, då passar det väl bra med lite beach?!

Burj Al Arab - 7-stjärnigt hotell i Dubai. Foto: Madeleine
Burj Al Arab - 7-stjärnigt hotell i Dubai. Foto: Madeleine
Klassiska turistfotot. Det bjuder vi på! Christine, jag och Linda. Foto: Privat
Klassiska turistfotot. Det bjuder vi på! Christine, jag och Linda. Foto: Privat
Hotell Atlantis har rum under vattnet och ett gigantiskt akvarium. Foto: Madeleine
Hotell Atlantis The Palm har rum under vattnet och ett gigantiskt akvarium. Foto: Madeleine

Atlantis the Palm är en helt ny (2008) hotellresort på den artificiella ön Palm Jumeirah. Det fem-stjärniga hotellet har 700 meter lång privat strand och en lagun, kallad Ambassadörens lagun, med mer än 65000 fiskar och marina arter. Den Förlorade Kammaren återskapar Atlantislegenden, med reliker, ruiner och tunnlar. 16 restauranger, butiker, spa och annat ryms i den här gigantiska byggnaden.

Mitt videoklipp från Jumeirah Beach hittar du här:

 

Ha en go’ onsdag!

//Madeleine

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Snart Halloween

En vecka kvar till Halloween – dvs. den amerikanska högtiden som även...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *