Ett dekorerat Singapore

Efter att ha studerat ett halvår i Sydney flög jag via Singapore hem. Jag ville ha ett stopp på hemvägen och det blev billigare att stanna till i Singapore så varför inte? Landade sen kväll, från flygplansfönstret såg jag små öar och tusentals upplysta båtar och skepp i havet, det såg riktigt festligt ut. Jag spenderade mina 4 nätter på ett hotell i Little India. För cirka 280/kr natten fick jag ett litet men nyrenoverat rum. Jag vaknade tidigt varje morgon till ljuden från moskén, det var en speciell känsla.

Då Singapore en gång i tiden var djungel är luftfuktigheten extrem, runt 90 % på morgonen. Det räckte med att gå ut så var ens tröja dyngsur, kändes lite ofräscht i början, men ja vad skulle man göra. Vädret varierar generellt mycket med rejäla skurar, men varmt är det, medeltemperaturen ligger på 29-34 grader.

Jag var här dagarna innan julafton, shit vad mycket dekorationer, utsmyckningar och tingelitangel! Det var pynt överallt, julkulor, glitter, tomtar i alla dess former och andra julsaker, på shoppinggatorna stod körer och sjöng. Kändes väldigt fel när det var så himla varmt ute, men jag fick verkligen julstämning.

Foto: Anna
Foto: Anna

På mina fyra dagar gick jag MASSOR, trots att tunnelbanan var väldigt smidig och billig. Några av de platser jag hann med att se var:

Sentosa Island som till största delen är en konstgjord ö. Hit åkte jag en dag för att lägga den sista solbrännan. Stranden var underbar med vit sand och turkost vatten, dock låg det gigantiska fartyg utanför så vattnet var nog inte det renaste. Det började regna efter en halvtimme så då gick jag runt och kollade lite istället. Hit åker man främst för att roa sig, det finns alltifrån golfbanor och nöjesparker till casinon och utsiktstorn. Jag valde att ta skylinen hit men det går även lift och finns en bro.

Sentosa strand Foto: Anna

En kväll åkte jag upp i Singapore Flyer som är ett 165 m högt pariserhjul. Utsikten var helt otrolig från glasburen man åkte i och det kittlade till i magen. Turen tog cirka 30 minuter.

Glasburen man åkte i. Foto: Anna
Underbar utsikt! Foto: Anna

I Chinatown hittar man det ursprungliga Singapore. Här handlade jag bland annat kinapinnar och avslappnings yin- och yangkulor.

I Little India, området jag bodde i, fanns det massor av spännande kryddor och bästa Sari tyget. Det kändes väldigt olikt övriga Singapore. På söndagar är här riktigt mycket folk.

Hur många fläktar ser du? Foto: Anna

I arabkvarteren finner man många små butiker med spännande saker i, bland annat vattenpipor och mattor. Här ligger även några fina moskéer. Tyvärr var jag inte riktigt rätt klädd, i kjol och T-shirt, så jag kunde ej ta en titt inuti i. Till skillnad från Little India som är livligt är arabiska kvarteret väldigt lugnt och harmoniskt. The Sultan Mosque är muslimernas viktigaste byggnad i Singapore. Moskén är mycket vacker. Generellt slogs jag av alla spännande byggnader, blandningen mellan nytt och gammalt och hur mycket där byggdes.

Sultan Mosque Foto: Anna

Boat Quay är ett gammalt hamnkvarter som är nyrenoverat. Flera restauranger och barer, både ute och inne, ligger här och området är ett populärt tillhåll. Från Boat Quay kommer man vidare till Esplanade, en strandpromenad vid Marina Bay. Här hittar man The Merlion,  en staty med lejonhuvud och fiskkropp. Den är en symbol för landet Singapore och användes för att välkomna besökarna i Singapore.  På andra sidan statyn ser man Theatres on the Bay. En teater som jag först tyckte liknade en igelkott, men fick senare höra att det kallas Durians då de liknar halva nationalfrukten Durian uppifrån.

The Merlion Foto: Anna
Theatres on the Bay Foto:Anna

Marina Bay Sands Hotel var tyvärr inte klart när jag var där men från TheMerlion såg man den 200 m höga byggnaden som består av tre lutande ”korthus” med en stor surfingplatta på taket. På taket finns nu en skypark med utsikt över Singapore, Indonesien och även Malaysia när det är klart väder.

Shoppingen var riktigt bra, efter ett halvår i Australien var mina väskor redan fulla men jag kastade lite gammalt och shoppade en del, hade dock velat shoppa mycket mycket mer. Orchard road är den stora shoppinggatan med alla kända märken. Det finns även många gigantiska gallerior utspridda runt om i Singapore. Vill man ta en paus från shoppingen på Orchard Road ligger botaniska trädgården i närheten. Här gick jag runt i några timmar och beskådade växtlivet samt besökte orkidéträdgården.

Botaniska trädgården. Foto:Anna

Sammanfattningsvis är Singapore livligt, rent, billigt och säkert! En perfekt Stop-over destination, jag hann med det viktigaste på fyra dagar.

Hit vill jag åka igen!

//Anna

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *