Turkish Airlines vinner pris – igen!

Smaskigt ombord hos Turkish Airlines. Bild från Wikipedia.
Smaskigt ombord hos Turkish Airlines. Bild från Wikipedia.

Turkish Airlines går från klarhet till klarhet. Nyligen blev de utsedda till Europas bästa flygbolag 2011, framröstade av 18 miljoner passagerare och nu:

Turkish Airlines serverar världens bästa mat ombord!

Flygjämförelsesajten Skyscanner har gjort en internationell passagerarundersökning där de tagit reda på vilket flygbolag i världen som serverar bäst mat ombord. Vinnaren med 86 procent av rösterna blev Turkish Airlines som med sina flygande kockar skapar den allra bästa matupplevelsen.

Turkish Airlines samarbetar med det internationella gourmetcateringföretaget Turkish Do&Co, och startade konceptet ”Flying Chefs” våren 2010 för att visa prov på turkisk gästfrihet till sina passagerare. Genom att introducera ”Flying Chefs” som en del av flygupplevelsen, får kabinpersonalen professionellt stöd i matförberedelserna under långflygningarna. Flying Chefs är utbildade i konsten att laga välsmakande måltider trots begränsat köksutrymme och köksutrustning.

– Vi är glada och stolta över att vårt cateringkök ombord återigen har blivit valt till världens bästa. Det är ett kvitto på det hårda arbete Turkish Airlines lägger ned på att göra långflygningen till inte bara en transportsträcka, utan även en njutbar matupplevelse, säger Gisle Dueland, marknadschef för Turkish Airlines i Stockholm.

I Skyscanners undersökning fanns 19 internationella flygbolag med, vars mat avsmakades av en oberoende testpanel på över 100 flygvana resenärer. De fick sätta betyg på flygbolagens mat utifrån smak och utseende.

Den vinnande menyn bestod bland annat av fyllda auberginer och en pärondessert med valnötter. Turkish Airlines serverar inte bara standardmåltider utan även specialmat, som till exempel, barnmat, Kosher, vegetariskt och skaldjur. För tillfället finns 108 Flying Chefs med Turkish Airlines som arbetar på samtliga långflygningar.

Om Turkish Airlines
Turkish Airlines är ett fyrstjärnigt flygbolag som etablerades 1933. Turkish Airlines har belönats med pris för världens bästa economy class catering genom Skytrax årliga undersökning, gjord bland 18 miljoner passagerare. Bolaget genomgår sedan några år tillbaka en stark tillväxt med bibehållen lönsamhet. Antalet destinationer är för närvarande 190 och antalet passagerare ca 31 millioner årligen, vilket gör Turkish Airlines till Europas fjärde största mätt i passagerarantal och världens åttonde största mätt i antal destinationer. Från Sverige flyger Turkish Airlines mellan Stockholm-Istanbul 18 gånger per vecka, Stockholm – Antalya två gånger i veckan, Göteborg-Istanbul 7 dagar i veckan. Bolaget opererar även varumärket Anadolujet som flyger Stockholm – Ankara med ett lågpriskoncept och som har flera anslutningar inrikes i Turkiet.

Vi på flygstolen har testat att resa med Turkish Airlines – vår recension hittar du här.

Trevlig fortsättning på måndagen!

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Bahamas

Bahamas är en stat som består av ca 700 öar och holmar,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *