Besök på chokladfabrik på Nya Zeeland

Älskar man choklad och har upptäckt Sveriges motsvarighet till Marabouchokladen, Cadburychokladen så var ett besök till deras chokladfabrik givet när jag var på Nya Zeeland. Det spelade ingen roll att det tog tre timmar att köra dit och inte alls låg på vägen. Jag tillsammans med två andra tjejer började vår väg mot Dunedin där fabriken skulle ligga. Killarna vi reste runt med skakade på huvudena och tyckte inte vi var kloka …
Jaja, tre timmar senare var vi framme i Dunedin. Det var inte svårt att känna igen byggnaden då den hade dörrar och fönster i Cadburys lila färg. Vi valde att gå med på en guidad tur som varade 1 ½ timme och kostade strax över 100kr för vuxen och 75kr för barn. Först fick vi en genomgång i vilka regler som gällde och en goodiebag fylld av choklad och ett hårnät. Jajamensan, hårnätet skulle banne mej på. Guiden var så klart klädd i lila hängselbyxor och en lila keps. Tyvärr fick vi inte fotografera under turen.
Cadbury-chokladfabrik. Foto:Privat

Längs med turen fick vi höra om historian bakom Cadbury och dess utveckling, se några av de mest framgångsrika marknadsförings-kampanjerna och se tillverkningen från kakaoböna till färdig chokladkaka. Längs vägen fick vi prova choklad i form av bland annat shoots och det senaste framställningarna. Vi fick även en del smakprover att lägga ner i vår goodiebag.

Vår Cadburyguide. Foto: Privat
Foto: Privat

Turen gick ut på taket, utsikten var jättevacker mot kusten och vi fick även se de gigantiska silostornen. Höjdpunkten var när vi fick gå in i den ena silos. Där inne var det ganska mörkt och man står och väntar med spänning på vad som skulle hända. Plötsligt öppnas en lucka i tacket och ett ton flytande choklad rann ut, wow, tänk att få bada där! När turen var slut kunde man få reda på mer om Cadbury i en utställning eller besöka shoppen där de främst sålde choklad men även andra souvenirer som T-shirts.

När vi ändå var i Dunedin passade vi på att besöka världens brantaste gata. Den var verkligen superbrant och det kändes i låren när vi var på toppen. Tänk och köra här när det är vinter.

Foto: Privat
Världens brantaste gata, ser inte så brant ut här, men det var den! Foto: Privat
En lite mer rättvisande bild. Foto: Privat

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinn professionella hårvårdsprodukter

Hej lördag och lucka 11! Här döljer sig två fina hårvårdspaket från...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *