Weekend i Madrid

När jag tänker på Spanien tänker jag i första hand på Barcelona och Alicante, att det är Madrid som är huvudstaden känns självklart men ändå vet jag inte så många som väljer att åka hit istället för exempelvis Barcelona. Jag tog möjligheten att besöka Madrid då en av mina vänner bodde där. Väl på plats kände jag mig verkligen som en turist och såg inte många andra turister. Min vän har bott där till och från i flera år, alltså är hon en expert på Madrid. Hon jobbade två av dagarna jag var där så då upptäckte jag staden på egen hand.

Hon bodde lite utanför Madrid så man fick ta buss eller taxi in till stan. Det underlättar enormt om man kan en del spanska, speciellt på bussarna, jag fick köra med teckenspråk och hålla fram min näve med mynt och försöka säga vart jag skulle.

Under min weekend åt vi tapas varje dag, både hemmagjord och på restaurang. Jag älskar tapas och jag älskar den spanska matkulturen. Vi gick ut och åt vid tio, elva på kvällen och då var det fullt med folk. Vi gick in på olika barer och beställde olika tapasrätter över disk. Mina favoriter var bläckfisk, sardiner och framför allt pimientos de padron. Dessa små grönliknade paprikor steks i exempelvis smör, vissa av dem är superstarka så det gäller att pricka rätt. Jag provade även churro en dag som är ett måste. Det är kringlor som man doppar i varm flytande choklad. Tyckte det var lite väl sött men kul att ha provat.

Hemmalagad Tapas. Foto: Privat

Madrid har väldigt många pampiga och ståtliga byggnader, bland annat slottet. Jag blev väldigt fascinerad över den byggnaden. Idag används den mest som muséum.

Framför slottet. Foto: Privat
Slottet. Foto: Privat

Runt torget Puerto de Major fanns många mysiga uteserveringar och byggnaderna runt om var mycket fina.

Jag besökte även turfäktningsarenan Plaza del tores, lyckligtvis inte under någon tjurfäktning, jag tycker det verkar vara lite hemskt. Man fick heller inte gå in på arenan men jag kikade in lite genom en dörr.

Puerto de Major. Foto: Privat
Plaza Del Tores. Foto: Privat

En dag åkte jag med Gonzales (som min tjejkompis bodde med) på hans hoj in till stan för att besöka Madrids stora park, Parque del Retiro. Det var kul att åka motorcykeln in och få se Madrids gator svischa förbi. Det var väldigt varmt denna dag så det var skönt att vara i en park där det fläktade lite och fanns träd att ligga under. Parken har en stor damm där vi hyrde en liten roddbåt och flöt fram i solen. I parken kan man köpa glas, dricka och lättare mat för den som blir sugen.

I Retiro Parken
Gonzalo njuter i solen i lilla roddbåten. Foto: Privat

En kväll besökte vi även Madrids opera. Vi köpte biljetter precis innan så vi fick dem riktigt billigt, dock var platserna så där. Operan var så klart på spanska och tre timmar senare var jag ganska glad att föreställningen var över.

Operan i bakgrunden till vänster. Foto: Privat
Foto: Privat
Fina byggnader längs en avshoppinggatorna. Foto: Privat

Vi hann även vara ute två kvällar och prova på Madrids uteliv vilket var riktigt bra! Vi besökte bland annat nattklubben Joy som hade en gigantisk skärm på ena väggen.

Jag tycker Madrid är väl värt ett besök!
//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare av ännu en Flax – grattis!

Tack för de fina reseminnen ni delade med er av – en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *