Koh Lipe, Thailand


Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Njuter av strandliv på Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström

Koh Lipe är en liten ö i Andamanska havet som ligger 70 km utanför den sydvästra kusten av Thailand nära den malaysiska gränsen. Koh Lipe är en del av Tarutao National Marine Park. Ön är inte stor, du kan gå runt hela på 1-2 timmar. Här finns flera stränder, de tre man brukar nämna är Sunset Beach, Sunrise Beach och Pattaya Beach, den sistnämnda ligger i söder och är den mest populära.

Liksom på de flesta platser i Thailand erbjuds boende i olika klasser, allt från enkla gräshyddor till fina bungalows med luftkonditionering. Runt ön finns många bra platser för dykning och snorkling. Vattnet som är klart och långgrunt, brukar vara lugnt och idealiskt för just detta. Bara 20 meter från stranden finns korallrev där det finns gott om fisk.

Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Vackert runtomkring Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström

Tarutao National Park är en av Asiens äldsta parker, vilket innebär att reven runt ön och de andra öarna runt omkring, är i ett mycket bra skick, vilket gör Koh Lipe till en av de bästa platserna i Thailand för snorkling och dykning. Under vattnet får du möjlighet att se 25% av världens tropiska fiskarter som lever i det här området. Längre ut kan man se både vrak, leopardhaj och rockor.

Vill man hitta på annat så anordnas både batikmålning, skulptering, matlagningskurser och kajakpaddling. Massage och spa finns att njuta av liksom vackra soluppgångar och stjärnklara kvällar.

Att ta sig hit
Flyg till Krabi, Phuket eller Bangkok. Från Bangkok flyger du vidare inrikes till Hat Yai, från Krabi och Phuket tar du taxi eller minibuss till hamnen i PakBara där man tar speedboat till Lipe för att resa den sista biten med longtail båt. Kan tyckas lite krångligt, men å andra sidan är det en av Thailands finaste öar.

Här söker du flyg om du vill resa hit. Boenden som vi erbjuder på Koh Lipe hittar du här. 

Alla bilder är tagna av Mattias Herrström vintern 2011-2012 då han reste runt med sin familj i Asien. Mattias är en duktig fotograf som finns i Skåne och gärna hjälper dig med barnfoto, porträtt, bröllop och annat man gärna vill minnas med fina bilder. Här hittar du honom, Crown Design. Han finns även på Facebook, där du kan se fler bilder han tagit.

//Trevlig tisdag!

Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström
Koh Lipe. Foto: Mattias Herrström

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Indonesien

  En Regnig torsdags morgon här nere i Skåne! Medans solen lyser...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *