Singapore Zoo

Malaysia från ovan. Foto: Mattias Herrström
En del av Malaysia från ovan. Foto: Mattias Herrström
Singapore. Foto: Mattias Herrström
Singapore. Foto: Mattias Herrström

Anna har tidigare berättat lite om Singapore här.  Idag beger vi oss dit igen och till Singapore Zoo. Liksom många andra stora djurparker i världen arbetar man för att bevara arter och att utbilda besökare i hur viktiga djuren är.

Wildlife Healthcare & Research Centre öppnades i mars 2006 som en del av djurparken med fokus på insatser i naturvård, forskning, tillhandahållande av infrastruktur för andra parker och med syfte att agera som zoologiska partners för andra parker med forskningsprogram. Bortgångne Steve Irwin, känd från The Crocodile Hunter, som beundrade Singapore Zoo mycket, inledde bl.a. ett samarbete mellan Singapore Zoo och Australian Zoo.

Singapore Zoo är den första djurparken i världen som lyckats föda upp en isbjörn i tropikerna, björnen Inuka.

Singapore Zoo har öppet 365 dagar om året och erbjuder en massa aktiviteter och kunskap. De sägs vara världens bästa regnskogspark dit även lokalbefolkningen gärna går på besök. Här kan du gå på regnskogspromenad, se elefanterna ta sitt morgondopp och vara med och mata dem för att sedan själv njuta av en djungelfrukost där du får möta både orangutanger och ormar, om du törs.

En båttur på ca 20 minuter ger dig möjlighet att se vackra fåglar såsom Singapors största fågel, den vitbröstade havsörnen. Båten avgår precis mittemot den avdelning där de vita tigrarna finns. Det finns även ett litet tåg som för dig runt på upptäcksfärd. Parken är handikappanpassad. Mer information hittar du här.

Alla bilder är tagna av Mattias Herrström vintern 2011-2012 då han reste runt med sin familj i Asien. Mattias är en duktig fotograf som finns i Skåne och gärna hjälper dig med barnfoto, porträtt, bröllop och annat man gärna vill minnas med fina bilder. Här hittar du honom, Crown Design. Han finns även på Facebook, där du kan se fler bilder han tagit.

Vi på flygstolen önskar dig en härlig onsdag!

China Town, Singapore. Foto: Mattias Herrström
China Town, Singapore. Foto: Mattias Herrström
Marina Bay, Singapore. Foto: Mattias Herrström
Marina Bay, Singapore. Foto: Mattias Herrström
Singapore Underwater World. Foto: Mattias Herrström
Singapore Underwater World. Foto: Mattias Herrström
Singapore Zoo. Foto: Mattias Herrström
Singapore Zoo. Foto: Mattias Herrström
Singapore Zoo. Foto: Mattias Herrström
Singapore Zoo. Foto: Mattias Herrström
NIght Safari. Foto: Mattias Herrström
Night Safari på Singapore Zoo. Foto: Mattias Herrström
Skrivet av
Mer från Flygstolen

London och OS!!

Vi på Flygstolen.se har kollat priserna för er som brinner för sport! Som...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *