En rykande lunch

© Bloom in the park. Annorlunda restaurang i Malmö.
© Bloom in the park. Annorlunda restaurang i Malmö.

Då och då träffar vi flygbolag som informerar oss om vad som är på gång. Det är viktigt för oss att hålla oss uppdaterade med nya destinationer, förenklat resande via transfer och hur man ev. förnyat sin flotta. Igår var jag bjuden på informationsträff med 5-stjärniga flygbolaget Qatar. De växer i snabb takt, från 400 flygstolar från Skandinavien/vecka för fem år sedan till 5000 i veckan idag. Nya plan köps in och det verkar som att man idag har en av de yngsta flottorna i världen där inget flygplan är äldre än 3,5 år! Otroligt när man tänker på bilarna i trafiken omkring sig en vanlig dag. Hur gamla är inte en del av de maskinerna?

Varmt nyspunnet socker med vitaminkryddade marshmallows. Så gott! Foto: Madeleine
Varmt nyspunnet socker med vitaminkryddade marshmallows. Så gott! Foto: Madeleine

Men nu var det inte siffror jag ville berätta om utan en fantastisk inramning på informationsträffen. Den hölls på Bloom in the park i Malmö. Bloom är en välkänd restaurang som ligger i Pildammsparken. Jag hade inte varit här förut men fick snabbt lära mig att det här var ett mycket speciellt ställe. Konceptet på Bloom – “No Menu” – innebär att det bästa serveras i mån av tillgång, dag och humör. Med beaktande av alla dieter och allergier, innebär detta ett kök och vinkällare i ständig förändring, och säkerställer en unik upplevelse.

Kall dryck med smak av citron, lime och kamomill. Smakade ljuvligt! Foto: Madeleine
Kall dryck med smak av citron, lime och kamomill. Smakade ljuvligt! Foto: Madeleine

Den engelske restaurangchefen var teatralisk, charmig och full av humor när han berättade om maten, efter att vi slukat den och försökt gissa vad vi ätit. Innan varmrätten serverades kom han in med en vacker skål täckt med grön mossa och började berätta om en hed i morgondimman. Med en liten tekanna hällde han vatten på mossan som började ryka som en häxkittel på Halloween. Därefter fick vi alla rykande mossa på bordet och fantastiskt god mat, presenterat som ett konstverk på tallriken. Till efterrätt kom det in små träd i silvermetall, täckta med nyspunnet socker och kryddade marshmallows.

Om du är i Malmö på besök eller bor i närheten och är sugen på en annorlunda matupplevelse, besök Bloom! Kanske något för Valentine’s?

Tack till Qatar och Bloom för en lunch som jag kommer minnas länge :)

Trevlig torsdag kära vänner, snart helg!

// Madeleine

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Nya Zeeland

Solen strålade och värmen slog emot oss när vi klev av planet...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *