Vikingakrog i Gamla Stan

E-type hugger in av vikingamaten. Foto: Aifur.se
E-type hugger in av vikingamaten. Foto: Aifur.se

Hör du till dem som liksom jag brukar titta på Vetenskapens Värld och tycker att Bo G Eriksson har en härlig berättarröst som får allt att verka intressant? Denna Bo har säkert fått sin son Martin, intresserad av svunna tider och andra platser här i världen. Martin som är mer känd som artisten E-type har öppnat en vikingakrog i Gamla Stan i Stockholm som vi idag tänkte berätta lite mer om.

På Västerlånggatan 68 i en härlig källarlokal ligger sedan november Aifur. Aifur Krog & Bar är döpt efter det legendariska vikingaskeppet Aifur och är resultatet av 15 års samlande av kunskap och forskning om livet, maten och kulturen från åren 700-1100, toppat med duktig och kunnig personal i en fantastisk lokal i Gamla Stan. Aifur betyder ”Den alltid våldsamma” och syftar på en legendarisk brusande fors i floden Dnjepr, på vilken många vikingar seglade i österled.

Aifur är Sveriges och kanske världens första restaurang med total inriktning på det gastronomiska och kulturella arvet från åren vikingatiden. Här kan du bl.a prova deras mjödkokta musslor, Birkabröd och anglosaxisk äppelcidersky.

I anslutning till restaurangen finns en mindre butik där replikor av föremål från den sena järnåldern säljs.

Fortsatt fin onsdag!

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Maldiverna – världens bästa hotell

Vi kunde inte låta bli att dela med oss av dessa fantastiska...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *