De 5 bästa stränderna i världen

Seychellerna. Foto: Monia Capparelli
Seychellerna. Foto: Monia Capparelli

De 5 Bästa Stränderna i Världen

Här nedan följer en lista på de fem bästa stränderna i världen. Listan är baserad på antalet besökare per år, feedback ifrån besökare och självklart strändernas underbara läge och det faktum att de har det där lilla extra att erbjuda. Även om det inte slår dig som ett drömresemål, så lita på oss, vi vet vad vi talar om. Om sol, bad och upplevelser, står högt på din lista över egenskaper som din nästa semester bör innehålla, boka en resa till en av dessa stränder, du kommer inte att bli besviken.

South Beach, Miami, Florida
Även också känd såsom SoBe. Är en plats fylld av musik, med ett pulserande nattliv och milslånga bländande vita palmkantade stränder. Här finns dussintals heta nattklubbar, restauranger och platser för nöje och underhållning. Hit flockas turister ifrån världens alla hörn varje år, för att få ta del av den där glamorösa amerikanska livsstilen, som du inte kan få någon annanstans. Miamis stränder vaktas också av vältränade livräddare och badvakter som alltid håller ett vakande öga på de badande.

Bora Bora
vars äldre namn på Tahitiska ’pora pora’ betyder den förstfödde, är en fransk-polynesisk ö i Stilla Havet. Hit strömmer mängder av turister varje år som vill uppleva det där lilla extra och pittoreska, samt tillbringa en vecka på en äkta söderhavsö. Ön är känd för sina havsinspirerade lyxhotell, kristallblått vatten, vita sandstränder och kokosnötter.

Anse Sourse D’Argent, La Digue, Seychellerna
La Digue, är den fjärde största ön i ögruppen Seychellerna. Ögruppen har gott om kända stränder men Anse Sourse är den kändaste. Förutom stränder är La Digue också känt för sina gröna skogar, natur och djurliv, en amatörfotografs dröm. Drömlandskapet ramas in med pärlvita stränder och det är något sövande och lugnande över hela platsen. Kom ihåg att ta med dig kameran för fotografering, både ovan och under vattenytan, som du sent kommer att glömma.

Pink Sand Beach, Harbour Island, Bahamas
här finner du något som du inte kan få någon annanstans. Rosa skimrande stränder och ett livligt nattliv, karabiska rythmer och kokkonst. Det är den ultimata semesterorten för dig som alltid velat ta del av och uppleva ett äkta karibiskt äventyr. Det blir inte mycket bättre.

Ipanema Beach, Rio de Janeiro, Brasilien
är en av världens mest kända stränder. Här kan du insupa kultur och ta del utav den kryddstarka brasilianska maten, samtidigt som du spenderar dagen på stranden, smuttandes på en fruktig drink, serverad ur en kokosnöt.  Här kan du kombinera oförglömligt strand- och storstadsliv, med en fantastisk utsikt.

Listan är framtagen av våra vänner på American Express som gärna påminner om fördelarna med deras betalkort och dess förmåner vid resa.

Ipanema Beach. Foto: Andre Carvalho
Ipanema Beach. Foto: Andre Carvalho

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Copenhagen Jazz Festival

I sommar är det återigen dags för omtyckta Copenhagen Jazz Festival som...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *