Pekingresan

Här kommer en reseberättelse från Peking, Kinas huvudstad med ca 20000000 invånare.

Resan började med flyg från Arlanda med SAS till Köpenhamn och flygbyte  för vidare färd till Peking.

Efter visumkontroll mm tog vi tåget in till centrum och byte till tunnelbana för att komma till hotellet, jag hade aldrig varit där så vi visste inte exakt vart vi skulle hamna men när vi klev upp från tunnelbanan så stod vi precis utanför vårt hotell Novotel Xin Qiao som vi bokat.

Novotel Hotel Xin Qiao. Foto: Kimmo
Tunnelbana Chongwenmen station. Foto: Kimmo

Trötta men ivriga att se oss omkring drog vi iväg med taxi, min 12 åriga dotter Filippa som jag reste med övertalade mig ganska snabbt att vi skulle åka till Silkmarket, hon var såklart shoppingsugen … sevärdheter skulle vi väl hinna med ändå tyckte hon. Efter flera timmars shoppande var vi klara där för den gången, Filippa avslutade med att säga, hit åker vi fler gånger!!! och JA vi var där varje kväll.

Helt sänkta blev det sovläge efter en supergod middag på en av hotellets restauranger.

Andra dagen var tanken att stiga upp tidigt för att se flagghissningen vid soluppgång på Himmelska fridens torg men ingen av oss vaknade “tidigt” så det blev lunch och en promenad till torget. Vi gick omkring som vandrade foto objekt där på torget, vi var i stort sett de enda västerlänningarna där och det var otroligt kul … bara att gå omkring och le till alla kinesiska turister. Himmelska fridens torg är stort, därifrån vidare genom den Förbjudna staden, en promenad i Hutongerna och till shoppingatan Wangfujing Dajie … Vi hade jättesvårt att få en taxi så vi gick hela vägen till hotellet. Taxibilarna stannade och vi visade en adress på kinesiska och chauffören skakade på huvet och drog, det hände 9 av 10 gånger men från hotellet var det inga problem. Vi åkte väldigt mycket tunnelbana när vi skulle transportera oss, ett väldigt lätt tunnelbanesystem och superbilligt, 2 Yen resan.

Kvällen avslutades med middag och shopping på Silkmarket.

Himmelska Fridens Torg. Foto: Kimmo
Himmelska Fridens Torg. Foto: Kimmo
Himmelska Fridens Torg. Foto: Kimmo
Kö till Förbjudna staden. Foto: Kimmo
LOVE, Forbidden city. Foto: Kimmo
Forbidden City. Foto: Kimmo
Utanför Forbidden City. Foto: Kimmo
En liten butik i Hutongerna. Foto: Kimmo
Dumplings. Foto: Kimmo
Mot Hutongerna! Foto: Kimmo

Det var vår första dag i Peking och fortsättning följer …

// Kimmo

 

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Sydöstra Asien

Sydöstra Asien och framförallt Thailand har varit ett av mina favoritresmål de...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *