The Great Wall of China

Den 8850 km långa Kinesiska Muren var ett måste och den absoluta höjdpunkten på vår resa. Mina tidigare inlägg från Peking hittar du här:

Peking – del 1
Peking – del 2

Kinesiska muren Foto: Kimmo

Vi skulle ta tåget till Badaling men hyrde en egen taxi från hotellet, för ca 700kr var taxin vår i 8 timmar men då var det bara till muren t/r. Jag lyckades dock deala så att han även körde till Olympic park.

Det tog strax över timmen till Mutianyu där vi blev avsläppta bland alla försäljare, köpte biljetter för att ta liften upp och vi köpte även returbiljett ner ifall vi inte skulle orka gå ner.

Väl uppe på muren så var det stängt ett tag på grund av filminspelning, men efter några minuters väntan så fick vi äntligen gå på den så omtalade muren … Det var verkligen en WOW-upplevelse med de vyerna, jag trodde inte att det skulle vara så speciellt utan bara en “been there done that”-grej, och min dotter Filippa tyckte precis likadant … Vi gick i ca 2 timmar och ville verkligen inte gå därifrån men krafterna började ta slut och vi var framme vid en annan lift där såklart våra t/r inte gällde,  så det vara bara att köpa nya biljetter och åka ner …  Man fick tillbaka en del av priset på den andra biljetten nere i byn. Efter lite provsmakning av diverse torkad frukt och en del annat konstigt styrde vi in till Peking igen … Jag sa till vår lite halvtrötta chaufför att ta det liiite lugnare då han på vägen till muren körde som en galning och han tog mina ord, han körde tillbaka i knappt styrfart :-)

Kinesiska muren vid Mutianyu Foto: Kimmo
Filminspelning på muren Foto:Kimmo
Kinesiska muren Foto: Filippa
Kinesiska muren Foto: Kimmo

Vi stannade vid Beijing National Stadium även kallad The Birds Nest där de Olympiska spelen hölls 2008.

The Birds Nest Foto: Kimmo

Till slut blev vi avsläppta vid Bell Tower och Drum Tower där vi tog en lunch, sen skulle vi gå genom Hutongerna och vidare till hotellet och det var där jag hade kartan fel … Vi gick väldigt mycket fel och tillslut, efter att ingen taxi ville köra oss som vanligt, hittade vi en tunnelbanestation och tog tåget hem för att vila upp oss inför kvällens trip till Donghuamen Night Market. Där serverades allt från grillade skorpioner till ormspett –  NEJ vi smakade inget av det :-)

Donghuamen night market Foto:Kimmo

Så var även en fantastisk sista dag i Peking slut. Fyra dagar räckte för oss, man hade såklart velat vara kvar längre men man kan ju inte alltid göra som man vill pga skola och jobb … vi såg mycket, åt mycket och shoppade mycket. Det kommer troligen ett sista inlägg med endast foton.

// Kimmo

Billigt flyg till Kina - sök och jämför priser på flyg
Billigt flyg till Kina – sök och jämför priser på flyg

 

Skrivet av
Mer från Kimmo

Sista dagen i New York

Sista dagen vaknade vi med sus i öronen efter en riktigt bra...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *