Freedom i Philadelphia

Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA.
Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA. Foto: Sperli.net
Har du någon gång känt så här? Att man bara vill bryta sig loss och springa fri? Den här skulpturen är fantastiskt fin tycker jag, och beskriver en känsla som man kan förknippa med mycket. Att resa är väl ändå ett sätt att känna sig fri på, lämna vardagen och möta nya människor och se nya platser. Låt mig berätta lite mer om skulpturen. Den är 20 meter lång, 8 meter hög och kallas Freedom, frihet. För närvarande står den på 16th and Vine Streets, Philadelphia, USA.Det är skulptören Zenos Frudakis som beskriver vårt universella behov av att bryta sig loss från en situation, vare sig det en intern kamp eller annan omständighet. Gömda i den storskaliga skulpturen är avgjutningar av verktyg som konstnären använde, avtryck av 25 personer, en katt  och skulptörens eget ansikte och mynt. Frudakis skapade också en plats där han skrivit “stå här” så att människor kan ställa sig inne i skulpturen och bli en del av kompositionen. På bilderna ser du skulptören själv.
Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA.
Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA.
Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA.
Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA.
Freedom - skulptur av Zanos Frudakis i Philadelphia USA.
Skulptören själv, Zanos Frudakis med sitt verk.

Det finns även en annan världskänd skulptur i Philadelphina, Love, som står i Love Park i stan. Den skapades redan 1976 av Robert Indiana. I bakgrunden nedan skymtar stadens konstmuseum.

Det stora utrymmet i Love Park består av granitytor och böjda steg som gjorde platsen attraktivt för skateboardåkare. Parken blev med åren internationellt känd eftersom professionella skateboardåkare som Bam Margera, Stevie Williams, Josh Kalis och Kerry Getz åkte här och producerade filmer där parkens siluett alltid syntes.

Philadelphia har varit värd för X-Games, en årlig sporttävling med fokus på actionsporter och extremsporter, som ses av 150 miljoner människor i över 18 länder och lockar nästan en halv miljon åskådare.

Om du blir sugen av att se mer av Philadelphia, kan du söka, jämföra priser och boka flyg här.

Önskar dig en lång härlig vårhelg, nästa vecka är det påsk!

// Madeleine

Love Park i Philadelhia, USA. Foto: Smallbones, Wiki
Love Park i Philadelhia, USA. Foto: Smallbones, Wiki
Philadelphia skyline. Foto: Ed Yakovich
Philadelphia skyline. Foto: Ed Yakovich

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Årets första tävling: Vinn resa till New York!

Vinn flygresa för två till New York med Icelandair! Så här går...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *