Vacker kyrkogård i Buenos Aires

La Recoleta, Buenos Aires. Foto: HalloweenHBJ Wiki
La Recoleta, Buenos Aires. Foto: HalloweenHBJ Wiki

För vissa väcker kyrkogårdar obehag, för andra är det vackra rofyllda platser. La Recoleta kyrkogård ligger i den eleganta området Recoleta i  Buenos Aires, huvudstad och största staden i Argentina. Den massiva begravningsplatsen är den sista viloplatsen till Argentinas elit: presidenter, politiker, författare, musiker och forskare. Kyrkogården är otroligt vacker med sina pampiga stenornament, statyer, domer och minnestavlor. Området inhyser 4691 gravvalv, där även Argentinas fd. första dam Eva Perón vilar.

Domer inne på gravplatsen. Foto: RR68

Munkarna i Recoletos slog sig ner i det här området, som då låg i utkanten av Buenos Aires i början av sjuttonhundratalet. Kyrkogården är byggd kring deras kloster och en kyrka, Our Lady of Pilar (Iglesia de Nuestra Señora del Pilar), från 1732. Ordern upplöstes under 1822 och därmed omvandlades området till den första offentliga kyrkogården i Buenos Aires. Idag är den omtalad över världen och ett populärt utflyktsmål för turister.

Gravmonument på La Recoleta. Foto: Herbert Brant
Gravmonument på La Recoleta. Foto: Herbert Brant
President Mitres grav. Foto: Martini Wiki
President Mitres grav. Foto: Martini Wiki
Som en stad i staden. Foto: Cameron and Nicole Wears
Som en stad i staden. Ser du människorna i rött strax här ovanför? Foto: Cameron and Nicole Wears

Bakom kyrkogården ligger ett elegant köpcentrum, Buenos Aires Design. Det  är det första och enda shoppingcentret i Buenos Aires, som helt ägnas åt design och inredning. Här finns flera butiker som erbjuder hantverk av hög kvalitet, så gott som allt producerat i Argentina. Här hittar du allt  från traditionell konst till möbler, badrumstillbehör, kakel, mattor och mycket mer. Butiken Tienda Puro Diseño Argentino, erbjuder varor från 120 olika designers.

Här finns även fantastiska 3000 kvadratmeter terrasser, Terrazas, med en blandning av restauranger, cafeer och barer. Ett trevligt ställe att koppla av på och ta en kaffe med den bästa utsikten över Recoleta. I centret håller man även ofta konstutställningar och evenemang.

Butikerna har öppet mån-lör 10-21, medan barer och restauranger håller öppet längre, till ca 02. Vi har tidigare skrivit om tango i Argentina, det inlägget hittar du här.

Foto: RobMartucci
Buenos Aires Design. Foto: Rob Martucci
Skrivet av
Mer från Flygstolen

En annorlunda och fantastisk resa del 2

Dag två börjar, ganska tidigt, men bra med en god frukostbuffé. Vi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *