British Virgin Islands

Snorkeling the Baths, British Virgin Islands. Foto: Egyptsons.com
Snorkling vid the Baths, British Virgin Islands. Foto: Egyptsons.com

Vi har tidigare berättat om de Brittiska Jungfruöarna här, idag ville vi visa lite bilder från de här vackra öarna i Karibiska Havet som får en att längta efter sommarvarm sand mellan tårna. Här finns några av världens finaste kuststräckor med ett klimat som inbjuder till besök året om. Segling, snorkling, fiske och lapa sol är det som gäller på de här vackra stränderna i ögruppen.

Huvudstaden heter Road Town och ligger på den största ön Tortula där det bor ca 24 000 invåndare. Det officiella språket är engelska och valutan är US Dollar. Som nordisk medborgare behöver du inte visum. Den största flygplatsen på BVI heter Terrance B Lettsome International Airport och ligger på Beef Island och kallas därför även för Beef Island Airport. För att komma hit flyger man till St Thomas som ligger på den amerikanska delen av Virgin Islands. Därefter tar man färja till Tortola.

Nog om detta, nu njuter vi av bilderna :) Ha en fin tisdag!

// Madeleine

The Baths. Foto: Jaro Nemčok
The Baths. Foto: Jaro Nemčok
Road Town, Tortola. Foto: Henry A-W
Road Town, Tortola. Foto: Henry A-W
The Baths. Foto: http://goodmedicinesailing.com
The Baths. Foto: http://goodmedicinesailing.com
Foxy’s Tamarind Bar, White Bay. Foto: http://goodmedicinesailing.com
Foxy’s Tamarind Bar, White Bay. Foto: http://goodmedicinesailing.com
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Resedagbok – Kenya del 4

Tisdag 30 mars Vi vaknar upp till vår sista morgon i Voi...
Läs mer

3 Comments

  • OMG! Inte annat än att man längtar iväg nu.
    Er blogg har inspirerat mig och mannen att dra iväg till Kroatien i sommar. Men före det så blir det en tripp med barnen till Kreta. Men Kroatien skall vi åka till SJÄLVA. ;)

  • hej du skulle du kunna berätta hur resa ditt fungerar? , är det komplicerat när man ska ta färgan från st thomas till tortola den frågan vill ja veta lite mer om . efter som jag är 19år kan vara lite svårt:)
    mvh amanj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *