100 skäl att besöka Storbritannien

Foto: Carl Dwyer
Foto: Carl Dwyer

Nu är det 100 dagar kvar till invigningen av OS i London. Med anledning av det har VisitBritain har tagit fram en lista med 100 restips till Storbritannien under 2012.

”– OS må vara det största evenemanget under året men vi har en mängd andra händelser som är värda ett besök. Hela 2012 kommer att präglas av festivalstämning, säger Gary Robson, Nordenchef, VisitBritain.

100-topplistan publiceras på VisitBritains nordiska blogg, Britain By Heart: www.britainbyheart.com

Nedan en tiondels axplock från listan:

1. The Diamond Jubilee: Drottning Elizabeth II firar 60 år på tronen och det arrangeras en rad utställningar och evenemang till hennes ära. 1000 båtar längs Themsen och the Big Lunch är några av höjdpunkterna.

2. James Bond 50 år – första filmen Dr No visades för första gången 1962 och senare i år har den 50:e filmen Skyfall premiär. Följ Bond bakom kulisserna i London: http://www.barbican.org.uk/bond/ och i sydöstra England: http://beaulieu.co.uk/attractions/bond-in-motion

3. Charles Dickens 200 årsjubileum – uppmärksammas bland annat på Museum of London. http://www.dickens2012.org

4. 400 år av Shakespeare – med World Shakespeare Festival och Globe to Globe till hans ära.

5. Den brittiska mackan – the Sandwich – firar 250 år. Den uppfanns i Storbritannien, av John Montague, the Earl of Sandwich i Kent.

6. I Belfast öppnade i dagarna ett nytt museum med anledningen av Titanics förlisning för 100 år sedan.

7. The Beatles släppte sin första singel för 50 år sedan, erövrade världen med sin musik och satte Liverpool på kartan.

8. Ingen resa är komplett utan ett besök på en anrik, brittisk gammal pub som till exempel: Kings Head Wadenhoe, Northamptonshire, England. Puben är från 1600-talet och ligger vacker belägen vid floden Nene och serverar gärna den egentillverkade King’s Head Bitter.

9. Shoppa brittiskt. Missa inte ikonen Vivienne Westwoods flaggskeppsbutik på 44 Conduit St, London.

10. Tid för te. Britterna dricker i snitt 165 miljoner koppar med te per dag! Njut av en te på en av Storbritanniens kaféer eller unna dig en lyxig afternoon tea en eftermiddag.

Inför OS arrangeras också den så kallade London 2012 Festival med över 1000 evenemang och 10 miljoner möjligheter att delta helt gratis i festligheterna.

Källa: Travelreport.se

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare – Flax till Sevilla

Tack till er som var med i vår Flax-tävling till Spanien. Vann...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *