Hundratusen fotsteg i Paris

När en av mina bästa vänner studerade i Paris tog jag självklart chansen att upptäcka en ny stad och besöka henne. Jag älskar att hälsa på vänner som bor utomlands! Man får uppleva många smultronställen, träffa vännens utländska vänner och bo gratis. Malin är en expert på Paris då hon tidigare varit au pair där under ett år och nu var på plats igen. Mycket skulle hinnas med på få dagar och vi valde att gå oerhört mycket, det är nog en av de semestrar som jag gått mest.

På eftermiddagen när jag kom fram var det underbart väder så vi slog oss ner på en gräsmatta framför den fina kyran St-Eustache och drack vin. Sedan köpte vi med oss baguetter och brieost hem. På kvällen tog vi tunnelbanan till Eiffeltornet och vi kom fram precis när det började blinka, magisk känsla.

Kyrkan St-Eustache. Foto: Privat
Blickar ut över Seine och ser Eiffeltornet långt där borta. Foto: Privat
Eiffeltornet. Fotot: Privat
Blinkande Eiffeltornet. Foto: Privat

Nästa dag gick och gick och gick vi. Vi började längs med floden Seine. På en av broarna kan förälskade par sätta fast ett hänglås och kasta nyckeln i floden då det ska medföra evig kärlek. Vi gick förbi katedralen Notre Dame, som är ett måste. En riktigt fin byggnad som byggdes mellan 1100 och 1300-talet. På eftermiddagen gick vi till en av mina absoluta favoritplatser i Paris, Sacre Coeur, en romersk-katolsk basilika.  Vägen dit var ganska jobbig då det gick uppför men med fina butiker som många erbjöd secondhand kläder fick vi lite pauser då och då. Brantare och brantare blev det, jag tänkte på ett gammalt avsnitt från Top Model när jag gick upp för trapporna för de tjejerna tvingades springa upp för alla trappor och sedan fotograferas på toppen, en tjej spydde till och med. Väl uppe var vi välförtjänta av en glass och att slå oss ner och skåda den underbara utsikten över hela Paris.

En annan bra plats om man vill ha utsikt över Paris är att besöka shoppinggallerian Lafayette. Självklart är det även värt ett besök för den shoppingsugna, men även bara för att ta en titt inuti på den fina takkupolen.

På kvällen hade vi köpt biljetter till en konsert med The Killers. Jag trodde konserten skulle vara större men det gjorde inget för då fick vi platser längst fram och stämningen var riktigt bra ändå.

Secondhand butik på väg mot Sacre Coure. Foto: Privat
Sacre Coeur. Foto: Privat
Utsikt från Sacre Coeur. Foto: Privat
Utsikt från shoppinggallerian Lafayette. Fotot: Privat
På The Killers konsert. Foto: Privat

Fortsättning följer imorgon!

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Berlin – populär metropol

Välkommen till Tysklands huvudstad Berlin. Här bor drygt 3,5 miljoner människor i...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *