Fotstegen går vidare i Paris

Idag kommer mer bilder från Paris. Du hittar mitt tidigare inlägg här. Eftersom Malin studerade i Paris var hon ej ledig alla dagar jag var där. Ena kursen hon läste var lite flummig och innefattade bland annat en cykelutflykt i den stora parken Bois de Boulogne. Jag följde givetvis med. Underbart väder, helt enkelt en perfekt dag att spendera i en park. Här fanns flera sjöar, grottor, vattenfall, caféer och picknickställen. Hit går många för att utöva aktiviteter som inlinesåkning, löpning, cykling eller bara ta en promenad. Parken är avsevärt större än Hyde Park i London och Central Park i New York, därför var det skönt att ta sig runt på cykel.

En av grottorna i parken. Foto: Privat

Under min sista dag började vi med att besöka Louvren. Herregud vilken stor byggnad. Då kön in var väldigt lång och vi inte kände riktigt att vi hade tid att gå in skippade vi tyvärr Mona Lisa denna gång. Man behöver nog i alla fall en halv dag där inne för att ta sig runt.

Vidare gick vi från Place de la Concorde där en stor obelix står, längs med pampiga Avenue des Champs-Elysees. Avenyn leder fram till Place Charles de Gauelle där man hittar Triumfbågen. Vid Triumfbågen strålar många avenyer och boulevarder samma och jag var väldigt fascinerad över biltrafiken.

Utanför Louvren. Foto: Privat
Vid Louvren. Foto: Privat
Foto: Privat
Japp, jag står mitt i vägen framför Triumfbågen. Foto: Privat

Helhetsintycket av Paris är mycket bra. Det som tyvärr påverkade negativt var bemötandet av fransmännen. Jag tyckte de flesta fransmän i butiker/caféer och på restauranger var otrevliga, jag fick inte ett leende eller varsågod även om jag själv log och sa tack. Kanske hade jag bara otur, kanske var det för att jag inte kunde franska, men lite synd var det i alla fall.

Hit reser jag gärna igen och tar med pojkvännen då romantikfaktorn är hög i Paris.

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Reykjavik – rökarnas vik

Reykjavik “Rökarnas vik” fick sitt namn efter viken där staden ligger och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *