La Louve, Frankrike

La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve är en privat fransk modern trädgård, öppen för allmänheten, i staden Bonnieux, Vaucluse, Frankrike. Den skapades i början 1986 av Nicole de Vésian, textilformgivare för modehuset Hermès i Paris. Trädgården klassificeras av det franska kulturministeriet som en av de mest anmärkningsvärda i Frankrike.
Grönskan brer ut sig på en rad terrasser och är utformad för att vara i harmoni med det omgivande landskapet. Här har Nicole samlat klippor, träd, och släta stenar från floden Durance, tillsammans med buskar i vackra geometriska former och träbänkar till en underbar plats för meditation och kontemplation.
Trädgården innehåller även ett Arbutusträd format av konstnären Marc Nucera. Här växer även fikon, körsbär, aprikos och äppelträd, rosor och iris, och infödda doftande växter från regionen, däribland lavendel, rosmarin och santolina.

Egendomen köptes av Nicole de Vésian när hon avgick från Hermès och ägnade sig helt åt sin passion trädgårdsarbete. Under tio år förvandlats hon en byhus med mark i söderläge till en komplex konstruktion av sten och grönska. När hon närmade sig en ålder av 80, sålde hon trädgården till konstsamlaren Judith Pillsbury. Den nuvarande ägarinnan har behållit allt som det var.

Vackert och rofyllt, inte sant! Jag önskar dig en härlig dag!

// Madeleine

Alla bilder från EmileGarcin.fr

La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
La Louve. Foto: EmileGarcin.fr
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Mycket att se i Budapest

Jag har tidigare skrivit om Málev, det ungerska flygbolaget som vi reste...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *