Butchart Gardens, Kanada

Butchart Gardens på natten. Foto: Harold Stiver
The Sunken Garden, Butchart Gardens på natten. Foto: Harold Stiver

Det här känns nästan som om man är tillsammans med Alice i Underlandet! Följ med en stund till omtalade och omtyckta Butchart Gardens i British Colombia, Kanada.

För omkring 100 år sedan bestämde Jennie Butchart, hustrun till en cementmagnat, för att omvandla ett gammalt stenbrott till en trädgård. Den ursprungliga trädgården stod färdig 1921. I dag, sätter man årligen ut över en miljon utplanteringsväxter över hela trädgården som har över en miljon besökare varje år. Här finns den sjunkna trädgården, den japanska trädgården, en italiensk trädgård och en rosträdgård där över 100-tals hybrider och klätterrosor växer.

Man säger att trädgården har fem årstider som alla är skapade för att behaga ögat och glädja dina sinnen. Ljusgröna nya löv på våren, mot en bakgrund av lysande rosa eller vita blommande träd, svepande gräsmattor och tusen dofter av den kommande sommaren. Eller växter färgade av solens guld i höstens solnedgångar eller magin kring julens tolv dagar där buskar, träd, ljusdekorationer och det glada ljudet av skridskoåkare skapar julstämning.
Butchart Gardens är fortfarande ett familjeföretag som har vuxit till att bli en visningsträdgård, idag med ett etablerat internationellt rykte för sin året-runt visning av blommande växter.
Hitta hit

Butchart Gardens ligger på Vancouver Island, 23 km (14 miles) norr om Victoria, och 20 km (12,5 miles) söder om Vancouver-Victoria färjeterminalen vid Swartz Bay. Den officiella adressen är 800 Benvenuto Avenue i Brentwood Bay.

Det finns en stor stenlagd gård för parkering som är gratis. Det finns även stora ytor för både bussar och husvagnar.

Öppet

Alla dagar från kl. 9.00 med undantag för julhelgen då man öppnar kl. 13.00 Entréavgiften varierar beroende på säsong, här hittar du alla priser.

Hoppas din tisdag blir fin :) // Madeleine

Foto lånat från Butchart Gardens.
Foto lånat från Butchart Gardens.
Bild från http://gardenorbs.com
Bild från http://gardenorbs.com
Foto: http://greenblognetwork.wordpress.com/
Foto: http://greenblognetwork.wordpress.com/
Foto: Clayton W, Viator.com
Foto: Clayton W, Viator.com


 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Spektakulär utsikt över Genèvesjön

Ibland ser man bilder på platser som får en att häpna. Vi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *