Delta Airlines

Förra veckan flög jag med Delta Airlines 747, Domestic Economy class, mellan Los Angeles och New York. Delta är ett amerikanskt flygbolag med säte i Atlanta. Efter lite ekonomiska svårigheter går det nu bättre för Delta.

Att checka in väskan kostade tjugofem dollar. Man kan även uppgradera till Economy Comfort vid incheckningen och få lite extra benutrymme och gå före de andra “ekonomiresenärerna”  i kön.

LAX-JFK Foto: Maria Tornberg

Jag brukar alltid vänta till “Final boarding call” eftersom jag inte vill stå i kö och vänta på att boarda. Men…som vanligt var kön lång och långsam.

Vänta...Foto: Maria Tornberg

Piloterna var i alla fall trevliga och lät mig komma in och fotografera dem!

Andrapiloten Foto: Maria Tornberg

Som tur var så åt jag innan jag klev på planet. Nuförtiden får man endast lite dricka och tråkiga snacks gratis. Men man kan köpa smörgåsar (om de inte är slutsålda) eller fler tråkiga snacks.

Snacks. Foto: Maria Tornberg

 

Menu Foto: Maria Tornberg

Sätena, ca 44cm breda, går inte att skjuta så långt bak och det finns inte mycket utrymme för ben och bagage. Individuella tv-skärmar är installerade i varje säte och det visas ett bra utbud av nya filmer och TV-serier. Filmerna kostar ca sex dollar. Det finns även Wi-Fi, även det kostar.

Sätena i Economy. Foto: Maria Tornberg

Jag måste påpeka att sätena och toaletterna är rena och det är ju positivt ;-) Och man får även ett rödfärgat täcke att frysa i.

Trött och frusen dam. Foto: Maria Tornberg

Delta är ett av de största flygbolagen och helt OK att resa med.  Planen är ofta fullbokade, personalen stressade och servicen minimal men de möter basbehoven för resenärerna. Sträckan mellan LAX och JFK var rätt smärtfri med hjälp av ett par bra filmer, lite vin och en tupplur.

Det var allt för idag men återkommer nästa fredag.

Kram och ha en trevlig helg!

Maria.

 

 

Mer från Maria Tornberg

Walt Disney Consert Hall

1987 skänkte Walt Disney’s änka Lillian Disney Los Angeles 50 miljoner dollar...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *