Gran Hotel Bahia del Duque

Spaniens tursitbyrå bjöd in bloggare från hela världen till Teneriffa och jag fick följa med på denna resa tillsammans med åtta andra bloggare. Följande veckor kommer jag att skriva om mina uppleveler från ön.

Första natten på Teneriffa bodde vi på Gran Hotel Bahia del Duque i Costa Adeje. Jag anlände sen eftermiddag men hann ta en snabb tur i omgivningarna. Hotellet är en jättestort femstjärnigt resort precis vid stranden och bara 2 km från centrum av Fanabe. Servicen var förstaklassig och hotellet erbjöd nio olika restauranger, squash- och tennisbanor, helikopterplatta, flera olika pooler samt barer. Det finns även en stor spaavdelning som erbjuder alltifrån olika klassiska behandlingar som massage och ansiktsbehandling till mer annorlunda behanlingar för gravida. I spaavdelningen finns även träningslokal som erbjuder träningsklasser, till exempel yoga och pilates. Hotellområdet är så stort och här finns allt man behöver för en avkopplande semester, man behöver i princip inte lämna området om man inte vill. Golfbilar tar en runt på området om man inte orkar gå. I närheten av hotellet ligger även fem stora golfbanor. Hotellet har även villor med tillhörande pool som man kan bo upp till fem personer i.

Stort hotellområde. Fotot: Privat
Ena poolen och i bakgrunden ser man närheten till havet. Foto: Privat
Hotellrummet. Foto: Privat
Spaavdelningen
Spaavdelning: Foto: www.bahia-duque.com/es-ES/default.aspx
Spaavdelningen. Foto: www.bahia-duque.com/es-ES/default.aspx

Rummen är mycket stora och utrustade med allt man behöver, TV, minibar, dusch, hårtork, Wifi, kassaskåp och utanför rummen finns även en balkong eller terrass. På kvällen åt vi middag på en av hotellets restauranger, franska La Brasserie, maten var väldigt god. Till frukost dagen efter fanns allt man kunde tänka sig, vi hade dock bara en kvart på oss att äta så jag hann inte prova allt jag önskade.

På restaurang La Brasserie. Foto: Privat
Stranden nedanför hotellet. Foto: Privat
Massor av fina blommor på hotellområdet. Foto: Privat
Mysig restaurang längs med strandpromenaden. Foto: Privat

Eftersom det är ett femstjärnigt hotell med väldigt hög standard ligger priset därefter, från 3000kr/natt inkl halvpension.
Personligen föredrar jag mindre, personliga hotell, men föredrar man stora resort så är detta perfekt.

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Boende i Thailand

Välkommen till Thailand! Det tropiska kungadömet med många naturtillgångar, fantastiska stränder, god...
Läs mer

1 Comment

  • Dear Anna,

    Thank you very much for your comments. We are glad that you have enjoyed your visit in our hotel.

    We hope to have you back soon!

    Best Wishes,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *