Walt Disney Consert Hall

1987 skänkte Walt Disney’s änka Lillian Disney Los Angeles 50 miljoner dollar för att bygga ett konserthus. Frank Gehry designade den fantastiska byggnaden och sexton år senare, 2003, invigdes Walt Disney Consert Hall som drivs av Los Angeles Philharmonics.

Byggnadens vackra kurvor påminner vissa om rosenblad, andra säger segel, smidade i stål och är bäst att beskåda i solnedgången.

Walt Disney Consert Hall Foto: Maria Tornberg
L.A. Philharmonic. Foto: Maria Tornberg

Konserthuset är ett arkitekturiskt mästerverk och dess konserthall, designat som ett skeppskrov, har kapacitet för ca 2265 åskadare och har en av världens bästa akustik.

Konserthall Foto: Maria Tornberg

Bakom byggnaden ligger en trädgård med spektakulär arkitektur där man kan sitta och dricka ett glas vin, eller i detta fallet, en flaska vin;-)

Trädgården. Foto: Maria Tornberg
Konserthusets trädgård
Konserthusets trädgård. Foto: Maria Tornberg

Restaurang Patina som ligger på bottenplan har en Michelin-stjärna. Elegant, modernt och smakfullt. Håll i plånboken!

Patina. Foto: Maria Tornberg

Den unga chefdiregenten Gustavo Dudamel från Venezuela är prisad som en av världens mest eftertraktade och omtalade dirigenter. Han är även chefdirigent för Göteborgs Symfoniker.

LA PHIL Foto: Maria Tornberg

Om ni besöker Los Angeles och är sugna på en riktigt bra klassisk musikupplevelse rekommenderar jag varmt Walt Disney Consert Hall.

För info och biljetter klicka här. Det var allt för idag. Jag återkommer nästa vecka med lite tips om hiking i Los Angeles. Ha en skön helg :-)

Kram!
// Maria

Maria Tornberg. Foto: Paige Craig


 

Mer från Maria Tornberg

The Getty Museum

Hej och “Happy Friday!” som änglarna säger. Los Angeles är inte speciellt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *