Djurparken Loro Park

Loro Park är en stor djurpark som öppnades 1972. Parken ligger i staden Puerto de la Cruz som ligger i norra delarna av Teneriffa och det är lätt att ta sig hit. Direkt när man går genom entrén känns det som att man förflyttats till Thailand då parken är uppbyggd i thailändsk stil. Parken är speciellt känd för sina 350 olika pagegojarter och 4000 fåglar. Men med en yta på 135 000 kvadratmeter ryms fler djur. Man kan finna alla tänkbara djur, alltifrån tigrar, pingviner, delfiner och flamingos till gorillor och sjölejon. Pingvinerna har ett alldeles eget isberg och här bor den största befolkningen förutom på de arktiska områdena så klart.

Mysiga miljöer i Loro Pargue. Foto: Privat
Tunnel fylld med hajar och fiskar. Foto: Privat
Pingvinskådning. Foto: Privat
Pingvinernas egna isberg, Foto: Privat
Gigantisk cylinder med fiskar i. Foto: Privat

Dagligen har de flera shower med bland annat sjölejon, delfiner, pagegojor och späckhuggare. Vi såg showen med späckhuggare och det var fart fyllt och jag blev imponerad av hur tränarna samarbetar med späckhuggarna. Jag är glad att jag inte satt längst ner då mina kollegor blev extremt blöta som satt här.

Från Katandra treetops kan han höra alla tänkbara fåglar sjunga från trädtopparna. Hängande broar tar en med på en resa till Australien och Asien på jakt efter de mest orginella arterna. För den som föredrar växter kan man gå till orkidéträdgård för att se sällsynta växter. Här finns även många olika restauranger som erbjuder alltifrån thaimat till hamburgare.

Show med späckhuggare. Foto: Privat
Foto: Privat
Gorillan har intagit en väldigt bekväm position. Foto: Privat

Inträde kostar 33 euro för vuxen och 22 euro för barn 3-11 år. Det finns även andra biljetter för den som även ska besöka Siam Park som jag kommer att skriva om framöver.

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Ett av Teneriffas måsten – Teide National Park

En plats man absolut inte får missa vid ett besök på Teneriffa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *