Siam Park vattenrike

Efter framgångarna med Loro Park ville familjen Kiessling erbjuda något nytt och annorlunda till öns invånare och turister. De reste runt om i världen och besökt över 50 av världens bästa vattenparker för att få idéer till att bygga Siam Park. 2008 öppnades vattenriket och är den mest spektakulära nöjesparken med vattenattraktioner i Europa. Parken ligger på södra Teneriffa, nära Playa de la Americas.

Det känns som man är i Thailand då hela parken är inspirerad av thailändsk kultur och konst samt materialet kommer från Thailand. Här finns massa olika vattenattraktioner, fem restauranger och barer, en konstgjord strand och shoppingområde. Det finns något för alla oavsett åldrar. Ena vattenrutschkanan, ”The Tower of Power”, är mycket hög och brant, det tar endast 3 sekunder att åka ner och väl nere åker man igenom en tunnel där hajar simmar runt omkring i en stor bassäng. Badvakterna är många och har fått gå en speciell utbildning så området kändes mycket säkert. Till många attraktioner behövde man uppblåsbara madrasser som fanns placerade lite varstans.

Allt är uppbyggt i thailändsk stil, till vänster våra guider. Foto: Privat
En av vattenattraktionerna. Foto: Privat
Foto: Privat
Livvakter på plats för att inripa vid behov. Foto: Privat
För de mindre barnen finns denna roliga vattenattraktion. Foto: Privat

Oturligt nog var vädret inte så bra och det var ganska kallt så vi slog oss ner i en av VIP bungalowen som man kan hyra om man är ett stort gäng. Den kostade 800 euro och då fick man ett viparmband som gav en fri tillgång till dricka, mat och alla attraktioner. Bungalowen hade även jacuzzi, solstolar, dusch och vilorum. Här uppifrån hade man utsikt över den konstgjorda stranden med tillhörande pool och vågor. Vågorna kan bli uppemot 3 meter så då kan man surfa där men det måste förbokas och sker efter stängning för allmänheten.

The tower of power, tar endast 3 sekunder att åka ner. Foto: Privat
Utsikten från VIP bungalowen mot den konstgjorda stranden. Foto: Privat
Elefanten som är Thailands nationalsymbol fanns i marmor lite här och där. Foto: Privat
Karta över området och attraktionerna. Foto: Privat

Det finns lite olika entrébiljetterna men priserna ligger från 33 euro för vuxen och 22 euro för barn 3-11 år.
Detta är en perfekt upplevelse för familjen.

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

48 timmar i Antwerpen

Dag 1 09:00  – 12:00: Starta dagen med en kopp kaffe på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *