Mysiga La Orotava

La Orotava ligger nio kilometer utanför Puerto de la Cruz i de norra delarna av Teneriffa och är nog min favoritstad på Teneriffa. Den ligger i en dal, med samma namn, omgivet av bananodlingar och utmärker sig genom sin traditionella kanariska miljö och arkitetur. Staden är väldigt mysig med kullerstensgator, vackra gamla byggnader och charmiga balkonger samt mysiga butiker, caféer och restauranger. Här ligger också en botanisk trädgård, Hijuela Del Jardin Botanico, med runt 3000 vackra tropsika och subtropiska växter. Concepciön som är en församlingskyra och ett vackert monument är också värt ett besök.

Gata i La Orotava. Fot: Privat
Härliga omgivningarna i La Orotava. Foto: Privat
Det finns gott om kullerstensgator i La Orotava. Foto: Privat
Dragon tree finns lite varstans på Teneriffa. Foto: Privat
Foto: Privat

Missa inte Casa de los Balcones (Balkongernas hus) som är en mycket vacker herrgård från 1632. Jag kunde inte sluta fotografera alla gulliga utrymmen och miljöer här. Här ligger ett litet museum, hantverksbutik med handgjorda broderier på exempelvis dukar och en liten butik med viner och delikatesser.

Vi besökte även Molino De Gofio La Maquina där man producerar och säljer gofio. Gofio är ett slags mjöl gjort på rostade sädesslag. Man kan exempelvis blanda det med vatten, honung och mandlar så blir det en kaka. Man kan även ha mjölet i soppor.

Inne i Casa de los Balcones. Foto: Privat
Liten mysig butik i Casa de los Balcones. Foto: Privat
Foto: Privat
Det finns mycket broderi för den intresserade från kläder till dukar. Foto: Privat
Vår guide José Ramón med spannmål som man gör gofio av. Smakade som opoppade popcorn. Foto: Privat

På väg mot botaniska trädgården passerade vi torget Plaza Centro. Under juni månad vid högtiden Corpus Christi förvandlar lokalbefolkningen torget till en väv av sand och blommor. Detta är en tradition som går från generation till generation och de stiger upp tidigit i gryningen för att inte missa något av denna speciella dag. Ett konstverk man bara inte kan missa!

Väv av san och blommor vid Plaza Centro. Foto: Spaniens turistbyrå

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Indonesien

  En Regnig torsdags morgon här nere i Skåne! Medans solen lyser...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *