Whole Foods

Vart jag än reser i världen så är besöket av en supermarket ett måste. Maten, produkterna och uppläggningen av en supermarket säger så mycket om landets kultur. Som allt annat i USA är mataffärerna stora, produkterna och valen många. Min favoritaffär är den hälsosamma matbutiken Whole Foods. Här finner du allt inom organisk mat, vitaminer, lotions och oljor. Den senaste trenden är Mjölmålla eller quinoa, flax, hemp and chia.

Whole Foods Foto: Maria Tornberg

Whole Foods startade som en liten affär i Austin, Texas och har nu fler än 300 butiker i USA. Maten är av hög kvalitet, utan konserveringsmedel, onaturliga sötningsmedel och färgämnen.

Frukten och grönsakerna är plockade från den Kaliforniska jorden. Just nu är det persikosäsong och hela affären doftar av den söta frukten.

Nyplockade persikor
Nyplockade persikor. Foto: Maria Tornberg
Blåbär
Blåbärsinvasion Foto: Maria Tornberg
grönsaker i stora lass
Grönsaker i stora lass. Foto: Maria Tornberg

Grönsaksavdelningen är den mest imponerande i affären med berg av väldoftande, färgrika nyttigheter.

Grönsaksavdelningen
Grönsaksavdelningen. Foto: Maria Tornberg

Här säljs endast ekologiskt producerad mat. Köttet kommer  från gräsuppfödda djur utan tilsatta hormoner.

Köttdisken på Whole Foods
Köttdisken på Whole Foods. Foto: Maria Tornberg

Här hittar du varken Coca-Cola, cigaretter eller godis fyllt med färgämne. Däremot har du ett fantastiskt utbud av viner och ostar från olika delar av världen.

Vinavdelningen
Vinavdelningen. Foto: Maria Tornberg
Ostdisken
Ostdisken. Foto: Maria Tornberg

Jag kör ofta till Whole Food på lunchen, köper antingen Sushi eller blandar min egen sallad. Man kan även beställa sandwhiches, pizza, japansk varm mat, capuccino, grönt te, etc.

Japanska köket
Japanska köket. Foto: Maria Tornberg
Pizza bageriet
Pizzabageriet. Foto: Maria Tornberg
Salladsdisken
Salladsdisken. Foto: Maria Tornberg
Min lunch
Min nyttiga lunch idag. Foto: Maria Tornberg

Vitaminer, handgjorda tvålar, badsalt och rökelse …Hur hittar man rätt? Och hur vet man vad man behöver? Personalen är trevlig och hjälper dig finna kurer mot dålig hy och mage, mensvärk, sömnlöshet etc.

vitaminavdelningen
Vitaminavdelningen. Foto: Maria Tornberg

Det kan vara stressigt att hitta rätt bland alla nyttigheter så efter en timmes shopping och lunch kan man njuta av lite massage …

Massageavdelningen
Massageavdelningen. Foto: Maria Tornberg
Priserna på Whole Foods är högre än andra supermarkets såsom Ralphs och Pavilions men kvaliten är också mycket bättre. Om man är noga med att inte stoppa i sig en massa onyttiga tilsattser och vill ha en upplevelse i mat är Whole Foods ett måste. Ett bra alternativ till restaurang om man besöker Los Angeles eftersom man slipper lägga till 15% i dricks men kan ändå sitta vid borden och äta.

Whole Foods är en kedja och ligger på flera olika ställen i Los Angeles som tex. på 6350 West 3rd Street, 7871 Santa Monica Boulevard och 11737 San Vicente Boulevard. Whole Foods har blivit ett sådant folkkärt begrepp pga. av sin “nyttighet” och har fått en egen rap parodi. Kolla in här: Som vanligt återkommer jag nästa fredag. Vi ses då!

Kramar från ett underbart, varmt LA!

Maria

 

Mer från Maria Tornberg

Delta Airlines

Förra veckan flög jag med Delta Airlines 747, Domestic Economy class, mellan...
Läs mer

2 Comments

  • Vi på resesparna.se tycker detta är veckans inlägg! Det ser ut som en fantastisk affär. Sjäv älskar jag att gå i mataffärer utomlands.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *