Enormt fyrverkeri när Korsets fest avslutas

Varje år 3:e maj, under festivalen äger en fyrverkerikamp rum mellan två gator i staden Los Realejos. Toste Brothers Pyrotechnics representerar El Sol gatan och La Canaries represneterar El Medio gatan. Detta är en enorm fyrverkerishow som avslutar dans festen som vi var på kvällen innan. Det är det största fyrverkeriet i Europa och det var helt galet.

Vi stod uppe på ett tak och såg fyrverkerierna. Fyrverkerierna lockar tusentals besökare och turister som samlas på torg, hustak, gator och utsiktsplatser. Det är garanterat det största, längsta och häftigaste fyrverkeriet jag någonsin sett. Första kampen varade i cirka 45 minuter med fyrverkerier hela tiden, det var alla fyrverkerier man kan tänka sig, himmeln var rökfylld och det lät som ett krig pågick, som en krigszon. Hela fyrverkeit varar i runt tre timmar men vi åkte tillbaka efter första kampen.

Såna här balkonger såg man över allt. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Fyrverkerierna har växt i storlek men syftet är det samma som förr, att hylla korset så högljutt som möjligt och tåget av människor som bär fram korset till de båda gatorna. Det är en tävlan mellan grannar beroende på var man bor och under fyrverkriet kunde man höra folk skrika från taket, “Kom igen nu, har ni inga bättre raketer, våra är bäst” och så vidare.

Korset bärs fram. Foto: Privat
Korset bärs fram i takt till dessa spelande och marscherande män. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Detta inlägg avslutar min resa till Teneriffa. Som helhet gillade jag ön väldigt mycket, här finns verkligen något för alla. Början av maj var även en bra månad att åka, lagom varmt, väldigt grönt och man kan se underbara blommor över allt. Vädret varierade mycket beroende på var man befann sig, från minusgrader uppe på vulkanberget Tedie till stekande hett i solen i Puerto de la Cruz. Slutligen vill jag tacka Spaniens turistbyrå för en mycket bra ordnad resa.

//Anna

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Fiji smekmånadsmaterial

Under min studietid i Sydney hade vi en veckas lov i september....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *