Fotbolls-EM 2012 Kiev

Det är en mörk Decemberkväll i Hamburg. På designhotellet 25Hrs populära restaurang sitter ett gäng glada svenskar och har en trevlig middag. Alla är på gott humör och pratar om resans upplevelser, utom två nervösa personer som inte kan släppa blicken från mobiltelefonerna.

Det är jag och Jenny som ivrigt uppdaterar twitter och text-tv för att följa lottningen till fotbolls-EM 2012. De andra i sällskapet frågar lite artigt, -Vilka får vi möta? Vi meddelar nervöst, Ukraina, England och Frankrike. Var ska vi spela? Vilket land? Vilken stad??? Några timmar senare har jag bokat flyg till Kiev i Ukraina. Eftersom EM bara var en liten uppvärmning inför årets stora evenemang, sommar-OS i London, så bestämde vi oss tidigt för att bara åka på en match och på så sätt spara pengar och semesterdagar till OS. Matchen vi valde var Sverige-England, den andra matchen i gruppspelet.

Ett halvår senare var det dags att slutföra förberedelserna inför resan till Kiev. Jag, Jonas Nordenberg och Tompa Svensson hade gjort klart med boende på Camp Sweden och bokat campingutrustning. Matchbiljetter köptes via UEFAs hemsida så allt var klart in i minsta detalj som Jönssonligan skulle ha sagt.

Lengan , Tompa och Jonas innan matchen Foto Thomas Svensson

 

Efter en vild och minnesvärd taxifärd från flygplatsen Boryspil så kom vi fram till Camp Swedens campingplats på ön Trukhaniv. Camp Sweden är en supporterförening som tillsammans med ett sportreseföretag hade ordnat en camping för ca 5000 svenska fans, 15 minuters gångväg från centrala Kiev.

Vi möttes av ett gäng glada Enköpingskillar som välkomnade oss till Östeuropa och efter en smidig incheckning och uthämtning av campingutrustning så började vi leta efter en bra plats att tälta på. 10 meter från vattnet så satte vi upp tältet mellan tre träd. Ett perfekt läge på guldcampingens strand.

Innan resan hade vi hört och läst om hur dålig standarden var på stället men med tanke på att allt hade byggts upp på bara några månader och att det säkert inte hade varit lätt för de som hållit i trådarna med att fixa alla tillstånd m.m. i Ukraina så var vi klart nöjda med att hitta varma duschar samt vattentoaletter.

Utsikt från tältöppningen. Foto Thomas Svensson

Vi hittade även ett gäng goda vänner som hade rest ner med husbil. Där blev vi serverade välkomstdrinkar och god mat. Det brutala åskvädret som vi fick uppleva på kvällen kunde vi faktiskt ha klarat oss utan men det som inte dödar härdar brukar det sägas, och eftersom tältet klarade den prövningen så fick vi med beröm godkänt när det gäller tältresning.

Stranden på Camp Sweden Foto Thomas Svensson

Det var allt än så länge kommer mer på onsdag!!

//Lengan

Skrivet av Magnus “Lengan” Legnerfält, en evenemangsberoende kille från Enköpingstrakten som ständigt letar nya events att besöka.

Skrivet av
Mer från Linda

Nytt sök Premiumclass och Businessclass stolar

Flygstolen har jobbat hårt hela våren och har lanserat flera nya funktioner...
Läs mer

1 Comment

  • Wow, ni verkar ha haft en toppenresa! Jag känner mig lite som “en av dem som frågar vilka vi får möta” :-), även om EM appen funnits i telefonen ett tag (för att fuskkolla) men tom. jag blir sugen på att se Fotbolls EM live efter din reseskildring!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *