Fotbolls -EM 2012 Kiev Del 2

Äntligen matchdag. Vi tog en rundtur på campingen och hamnade på eventområdet. Där fanns restaurangtält, en stor scen samt ett tält där ett spelbolag bjöd på mobilladdning, wifi samt möjligheten att skicka gratis vykort. Självklart tog vi chansen att skicka några hälsningar hem till Sverige och sedan gick vi vidare till en av kvällstidningarnas samlingsplats. Där bjöds besökarna på fina duschar, toaletter samt jacuzzibad.

Rena och fina så lämnade vi campingen och gick över bron som skiljde våran ö från staden. Det var en rejäl stigning upp till centrum så vi klena själar fick ta en paus halvvägs upp för backen. Ett glatt gäng från Hedemora anslöt och hejaramsorna började eka i parken.

Tompa på marsch mot arenan Foto Magnus Legnerfält

Till sist kom vi fram till Fanzone, ett enormt område som hade byggts upp för fansen på gatan Khreshchatyk. Där fanns bl.a. tre storbildsskärmar, mat & dryck, första hjälpen, sponsortält och souvernirförsäljning. Vi hade bestämt träff med en svensk artist som skulle ha två av mina biljetter till matchen. När vi träffade honom så berättade han att det var ett tufft schema för honom under helgen. Matchen skulle börja sent, klockan 21.45, och nästa morgon skulle han vara på flygplatsen tidigt för att flyga hem till ett gig i Sverige. Han var inte helt nöjd med planeringen men det gav i alla fall oss andra ett gott skratt. I solskenet tog vi oss fram till Svenskarnas samlingsplats inom området, Swedish corner. Där hade tusentals fans samlats och ramsorna ekade ut över fanzone.

10 000 Svenskar marscherade tillsammans till Olympiastadion Foto Magnus Legnerfält

Det blev lite ölkastning då några Engelska fans gick förbi men annars var det bara ett enda stort gult party mitt i Kiev. Det är dessa roliga aktiviteter runtomkring de stora evenemangen som gör att det är så roligt att åka på dem. En match eller en konsert varar bara någon timme, men det är på alla kringarrangemang man lär känna nya vänner och där gamla historier berättas om, lite spetsade, lite roligare än originalet..

Fanzone i Kiev Foto Magnus Legnerfält

Vi satte kurs mot Camp Swedens stora samling men hann bara några meter innan vi stoppades av ett stort gäng supportervänner från Enköping. De hade varit på plats i några dagar och hunnit med att se Sveriges förlust mot Ukraina. De såg väldigt pigga ut men att följa med till supportersamlingen fanns inte på deras schema.

På torget Lesya Ukrainka Ploshchka hade ca 10 000 Svenskar samlats för att marschera till arenan. När tåget gick fram mellan höghusen så ekade sångerna och de Kiev-bor som hade tagit sig ut för att bevittna marschen såg väldigt imponerade ut. Jag hade ett par osålda biljetter med mig och de gav jag bort till två glada tjejer som stod och tittade längs gatan, hoppas de fick en rolig upplevelse på matchen. När vi hade passerat entrén till Olympiastadion så gick vi uppför trapporna till arenan och tittade ut över det gula folkhavet som närmade sig stadion från alla håll i solnedgången. Fans utklädda till Pippi Långstrump, blågula peruker, vikingar och ansikten målade i Sveriges färger, alla utstrålade de glädje och förväntningar.

Svenska klacken Foto Magnus Legnerfält

Ha en fin dag!! Kommer mer på fredag.

//Lengan

Skrivet av
Mer från Linda

Nytt sök Premiumclass och Businessclass stolar

Flygstolen har jobbat hårt hela våren och har lanserat flera nya funktioner...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *