Fotbolls-EM 2012 Kiev Del 3

Inne i den mäktiga arenan fanns det plats för nästan 70 000 åskådare, alla placerade under ett gigantiskt glastak. Det blev en fantastisk stämning när 20 000 svenska fans utklassade de engelska supportrarna ljudmässigt. Ändå rös jag när Englands nationalsång “God save the Queen” spelades innan avspark. Det var nog ingen svensk på arenan som inte rös när “Du gamla du fria” sjöngs av fansen och landslaget nere på planen.

Klacken på stadion Foto Magnus Legnerfält

Sveriges förutsättningar var vinna eller försvinna, så det var som en kniv i ryggen på den Svenska klacken när Carrol nickade in 1-0 till England i den 23e minuten. “You´re not singing anymore” försökte den Engelska klacken men vi kämpade vidare på läktaren. Matchen böljade fram och tillbaka med Englands ledning stod sig halvleken ut. Värmen i Kiev slet hårt på oss efter en lång dag men vi gav aldrig upp, “Stå upp, vi é gul och blå, stå upp, vi é gul och blå”

Sverige-England, 15/6 2012, 2-3 Foto Magnus Legnerfält

När Zlatan gjorde sig beredd för att slå en frispark i andra halvlek så sjung den gula kortsidan “In med bollen i mål, in med bollen i mål” och jublet som följde då Mellberg lyckades få in returen i mål via en Engelsman visste inga gränser. Vi skrek så så att våra huvuden värkte, men det var det ju värt, 1-1! Inte blev det lugnare i klacken då Mellberg plötsligt nickade in 2-1 till Sverige, vi var tillbaka i EM och hade chansen igen att avancera till kvartsfinal.

Alla med gula tröjor hoppade av lycka och sjöng i extas ända tills Englands Walcott fick på en pärla in i det Svenska målet, 2-2, vilken match! Ett krig utspelades på mittfältet och till sist gick England segrande ur striden efter att Wellbeck lyckats klacka bollen i mål, 3-2.”You´re not singing anymore”

 

Olympistadion rymmer nästan 70 000 åskådare Foto Magnus Legnerfält

Sverige var utslaget ur EM trots att matchen mot Frankrike  återstod. Vi hade fått uppleva en underbar stämning och en underhållande match med fem mål så det var med blandade känslor som vi tog en taxi tillbaka till campingen. Vi satte oss i restaurangen på eventområdet och samlade våra intryck från dagen. Jonas gick iväg och köpte mat. Kassan hade ingen växel så han tog växeln i extra många pizzor. Han kom tillbaka till oss med ett berg av…oätliga fryspizzor, så dagen avslutades ändå med skratt.

Sista dagen checkade vi ut från Campingen och var lite avundsjuka på de som skulle stanna några dagar till eftersom temperaturen närmade sig 35 plusgrader och stranden fylldes på med badgäster. På flygplatsen bad jag tjejen i inchekningsdisken att hjälpa mig att få en plats långt fram i planet eftersom jag hade så kort mellanlandning i Riga.”-Riga? You´re going to Tallin!” Inte lätt att hålla reda på allt… Väl framme i Tallin så skiljdes våra vägar åt. Med drömmar om VM i Brasilien 2014 och EM i Frankrike 2016 så flög Tompa och Jonas vidare till Köpenhamn och jag tog ett propellerplan till Arlanda.

Packningen inför VM i Brasilien 2014 Foto Thomas Svensson

 

Stort tack till Flygstolen.se för hjälpen med våra snygga tröjor. Skrivet av Magnus “Lengan” Legnerfält, en evenemangsberoende kille från Enköpingstrakten som ständigt letar nya events att besöka.

Medresenärer var Tompa Svensson och Jonas Nordenberg från Helsingborg.

//Lengan

Skrivet av
Mer från Linda

Virgin Atlantic – UpperClass

På min hemresa med Virgin Atlantic fick jag förmånen att testa Upperclass, Virgins...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *