Bra Hotell i Cala d´Or

Fina Ferrera Beach Apartments

Bild: Fina Ferrera Beach Apartments

Mallorcas Cala d`Or består av åtta små badvikar som tillsammans bildar sydöstkustens mest exklusiva semesterort. Detta lockar ett internationellt klientel och husen kännetecknas av rader med låga, vitkalkade villor. I hamnen finns bra och stora utbud av restauranger, Acuarius är en fiskrestaurang som håller hög klass och är värt ett besök.

Under vår vistelse på Mallorca bodde vi på Ferrera Beach Apartments, ett lägenhetshotell nära Cala d´Or. Lägenheterna ligger i ett lugnt område bara 100 m från stranden i Cala Ferrera, ca 10 minuters promenad från centrum i Cala d´Or där du hittar barer, affärer och restauranger.

Prisexempel : Prisnivå i början av september 2012, ca sek750/natt.

Hotellområdet bjuder på en inbjudande pool, barnpool, solterrass, trädgård, sport/nöjesaktiviteter samt reception som är öppen 24h om dygnet. Alla lägenheter är utrustade med badrum/dusch, pentry, kylskåp, kaffebryggare, brödrost, kassaskåp (extra avgift), soffa och balkong/terrass. Superiorlägenheterna är även utrustade med satellit-TV, hårtork och mikrovågsugn (luftkonditionering inkluderad i priset). Vi rekommenderar de nyrenoverad och fräscha Superior lägenheterna som passar den mindre familjen utmärkt. (ett sovrum med bäddsoffa i vardagsrummet).

Området är backigt och en del trappor kan förekomma, det kan vara lite besvärligt för barnvagnar och äldre att ta sig fram men vill man så går det, en smart lösning är en hyrbil under sin vistelse. Detta ger också en skön känsla av att kunna ta sig loss för dagsutflykter och utforska mer på mindre tid. Avstånd till Palma flygplats är ca 65km.

En knapp timmes bilväg norrut ligger Cuevas del Drach som är en enorm grotta med fantastiska stenformationer och underjordiska sjöar. Slutet av visningen bjuder på en magisk upplevelse med levande klassisk musik från en liten kammarorkester som glider fram i små roddbåtar. Dessvärre får man inte fotografera inne i grottan och lider du av klaustrofobi eller känner dig besvärad av instängdhet så är en annan utflykt mer välkommen. Turen i grottan tar ca 1timme och är värd varenda 12 Euro.

Valldemossa, Deià, Soller är underbara små byar som ligger på västra sidan av ön. Avvara gärna en dag och bila fram i denna storslagna natur uppe i bergen. Små slingrande vägar i ett grönskande och ibland kargt landskap.

För sol och badälskare finns det fler stränder en bit utanför Cala d´Or som är väl värda besök. Cala Millor har en lång, bred och fin sandstrand. Es trenc är en populär naturstrand där du inte finner hotell men oftast en stor dos tyskar.

Detta var vad vi hann göra i skön takt på en spontan sista minuten resa. Mallorca är fantastiskt och har så mycket mer att erbjuda. Är redan sugen på att resa tillbaka och utforska mer.

 

 

privat bild. Mysiga Cala d´Or

Önskar er en fin dag / Sabina

 
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Rhodos – solgudens ö

Välkommen till Rhodos – solguden Helios ö. Rhodos är en ö i Grekland,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *