Split, Kroatiens Skärgård

Äntligen fredag och idag lämnar många sina arbetsplatser för att ha en efterlängtad semester, här i Helsingborg bjuds det på halvtrist väder så Flygstolen passar på att bege sig till Kroatien för att glömma den sommaren som Skåne verkar bidra med detta år.

Vi beger oss mot Split som bjuder på en magisk blandning av medelhavets värme med bad och sol, men även en antik stad som är fylld med spännande historia och ett brett utbud av kultur och nöjesaktivitet.

Staden split bjuder på stadsliv samt sol och badsemster. Bild lånad ifrån:http://kroatienguiden.se/split.php

Split är en stad som ligger i landskapet Dalmatien på en halv ö i Kroatiens södra del. Det adriatiska havet längst landet är känt för sitt klarblå vatten och många öar ligger utspridda som man når via båt om man söker en dag med lugn och ro. Vid hamnen i Split finns det möjlighet att åka med organiserade resor till öarna, ta färjan till närliggande och populära öar men det finns även möjlighet att utforska havet med en egen hyrd båt. Stränderna längst Kroatien och även dess öar är långgrunda och perfekta för en familjesemster.

Split är en vacker kompakt stad som är uppbyggt kring den romerska kejsaren Diocletianus palats som ligger med på UNESCO:s lista över världsarv. Enklaste sättet att ta sig runt är till fots, strosa rundor bland dom pittoreska små gatorna som bjuder på shopping,restauranger,barer, marknader och caféer. Blir du inte nöjd med historian som finns bakom de gamla stadsmurarna i Split ligger staden Solin bara 10 minuters bilväg därifrån. Solin är gamla staden Salona som var en av de största romerska städerna på sin tid, här finns stora delar av staden kvar och man hittar många ruiner från olika antika byggnader.

Vi rekommenderar att bo i den gamla delen av Split där det blir mest centralt till allt som finns att se.

Boende

Flygstolen har många boende i Split, dom hittar du här

Prisexempel Flyg

Köpenhamn-Split : 18 sep 2012 – 28 sep 2012 : 1964:-

Ön Brac är en av dom populäraste. Här visas området Zlatni Rat. Bild lånad : www.svd.se/resor/reseexperten

 

 

 

 

 

 

 

 

Flygstolen önskar er en trevlig semester och fortsatt trevlig fredag.

/ Caroline

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Påsklov

Idag börjar påsklovet i skolorna och många passar på att resa bort...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *