Att semestra i Hamburg.

God morgon, onsdag och ännu mer regn här nere i Skåne.

Jag började fundera på vart man skulle kunna rymma när vädret inte är på vår sida och insåg att man inte måste åka så långt för att få upptäcka något nytt och spännande. Jag begav mig till Tysklands Hamburg för att se vad det hade att bjuda på för en äventyrsmänniska som mig.

Hamburg. Bild lånad ifrån: http://www.cunard.com/Destinations/Short-Voyages/Ports-of-Call/Hamburg/

Hamburg är en sommarstad som ligger i nord Tyskland och anses vara en av dom bättre städerna att turista i. Hamburg bjuder på allt, Det är perfekt för familjen, den kulturella och partyprinsessan. Längst staden flyter floden Alster och knyter ihop staden till en stor blandning mellan stadsdelen St. Pauli och Reeperbahn, världens kanske syndigast gata med det rika Blankenese och deras majestätiska byggnader.

I Hamburg hittar man konst och kultur i dess bästa klass i underbara museer, musikaler som spelas många kvällar i veckan, underhållande teater, operor och balett. Sen får man heller inte glömma shoppingstråket, restauranger med smak från hela världen och det otroliga nattliv som staden bjuder på.

I nästan var stad man besöker skall man försöka att besöka den gamla delen, Hamburg är inget undantag. Den gamla staden andas fortfarande anor från förr och man kan nästan känna hur man förflyttas tillbaka i tiden. Ta en kväll till att sitta och äta här och låt dom gamla byggnaderna och den otroliga maten sätta ett intryck ni sent kommer glömma.

Hamburg Bild lånad från:http://paradiseintheworld.com/hamburg-germany/

Här kommer lite tips på vad jag skulle gjort om jag fick chansen att komma iväg några dagar för att upptäcka Hamburg.

1. Hagenbecks djurpark. Detta är en av världens mest omtalade djurparker och även den mest berömda. Djurvän eller ej kommer djurparken förtrolla dig och du kan tillbringa hela dagen med att upptäcka alla slags djur i stora fina miljöer som vårdar djuren på bästa sätt. Detta är ett måste.

Elefanterna på Hagenbecks. bild lånad ifrån: http://www.elblicht.net/sehenswuerdigkeiten/hagenbecks-tierpark/hagenbecks-tierpark.html

2.Hamburgs rådhus. Den mest kända byggnaden i Hamburg  är ett stort och pampigt byggnadsminne från 1897.

3.Alster.Eftersom stadens kärna cirkulerar runt Alster är hamnen ett måste för besökare i Hamburg, njut av utsikten och dom mäktigt stora båtarna. Ta gärna Alsterrundturerna. Detta är stadsrundturerna på vattnet. Startar flera gånger om dagen i ångbåtarna från Jungfernstieg.

4.Reeperbahn. För min del är en utgång i Hamburg en självklar sak. Upptäcka klubbarna som inte finns på andra ställen i världen, njuta av drinkar och en vän i takt med pumpande musik på dansgolvet. Längst gatan hittar du mängder med nattklubbar, pubar, strippklubbar men även teatrar och cabaréer.

Red light district, Reeperbahn. bild lånad från:http://www.interrailnet.com/countries/germany/germany-highlights

Flyg: 

Prisexempel: 24-26 Augusti  1882:- / per pers.

Hotell:

ACHAT Plaza Hamburg****

Prisexempel: 24-26 Augusti 792:- / per pers, del i dubbelrum.

 

Önskar era alla en trevlig dag och hoppas ni fått mersmak för vårt nära land Tyskland.

/ Caroline

 

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Munchkins

Jag är ingen kaffedrickare men nog har jag hört från medresenärer att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *