Kos, Grekland grönaste ö.

Äntligen fredag och snart helg.

För många år sedan åkte jag ner till Kos för att sola och bada en vecka, vi förväntade oss inte så mycket mer än att äta god mat, sola på stranden och bada lite i havet. Resan blev nog över allas förväntan och idag är jag väldigt sugen på att återvända.

Underbart vackert! Bild:hellasspesialisten.no

Stränderna längst Kos är helt magiska, det kan ingen ta ifrån den underbara ö. Från dom underbara paradis stränderna i norr/sydväst med sina perfekta ljusa sandstränder och ett kristallklart stilla vatten att bada i möter man längst ut i söder en strand som är hårt utsatt för vind och väder, med böljande vågor som sveper in över sanden och möter din hud i ren perfektion när du ger dig ut för att magsurfa när solen lyser som starkast. Du hittar stränder som är fyllda med källor som värmer havet och långgrunda stränder som är perfekta för barn. Längst Kos ligger det fler stränder än du hinner besöka på 1 vecka och som sagt finns här något för alla. Inne i staden hittar du mysiga grekiska byggnader och restauranger i varje hörn. Kos lever på sin turism och människorna är extremt trevliga och öppna. Här passar man på att äta goda sallader, oliver,mängder med fisk och skaldjur och gott bröd!

visst ser det gott ut? bild lånad ifrån :greecewanderer.com

Under vår vistelse i Kos valde vi att ta båten över till Turkiet för en dag fylld med shopping och bad. Jag måste rekommendera att även om ön Kos är fantastisk i sig själv, att man borde ta chansen att båtluffa ut på havet och möta de andra öarna så som Rhodos, Leros, Patmos och Kalymnos som bjuder på ett mer genuint Grekland. Kos är väldigt influerat av både Turkiet och Italien och mötet mellan dessa ger ett väldigt vackert och annorlunda intryck än de andra typiska Grekiska öarna.

För de som är lite mer antikinspirerade är det ett måste att besöka Asklepion. Palio Pylio är en övergiven by från medeltiden som också är väl värt ett besök. Själv var jag super imponerad över att se allt det antika, gå på marknader och handla äkta tvättsvampar, smycken, sandaler och souvenirer.

det otroliga antika Asklepeion. Bild lånad ifrån: ucl.ac.uk

Under högsäsongen juni/juli befinner det sig väldigt mycket ungdomar på denna ö för att festa och gå bartenderskola. Vi tipsar om att resa hit augusti/oktober när värmen ändå håller i sig om man vill ha en lite lugnare familjesemester. Dock finns det självklart byar och stränder som är helt folktomma under högsäsong men inne i staden får man räkna med mycket liv, vilket också kan vara hur kul som helst!

 

FLYG:

Stockholm/Arlanda (ARN), Sverige » Kos (KGS), Grekland

17-24 September 3407 kr/vuxen

Köpenhamn (CPH), Danmark » Kos (KGS), Grekland

17-24 September 3412 kr/vuxen

/ Caroline

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Sofitel Dubai Jumeirah Hotel

Hotell Sofitel Dubai Jumeirah ***** Ligger i bostadsområdet Jumeirah Beach, 1,5 km...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *