Matfest i Riga

Bild på mat från gastronimifestivalen i Riga

Bild: Live Riga

Den 1-9 september bjuder Riga in till en gastronomisk festival då stadens bästa restauranger, caféer och barer erbjuder gourmeträtter från sina menyer till mycket överkomliga festivalpriser. Satsningen är ett led i att presentera Riga som en framstående gastronomisk resedestination i Europa.

Riga är på väg att bli en stor matstad där befolkning är otroligt stolta över sin gastronomi och vill dela med sig till oss som besökare. Det är dags för Rigas matfestival så vill du komma iväg en helg och frossa så kan detta vara ett utmärkt tillfälle Möjligheterna att få testa både traditionella lettländska rätter och rätter i mer modern tappning. Man kan se en förändring hos stadens befolkning, restaurangbesöken har blivit allt mer populära bland Rigaborna i och med att priserna har sänkts under senare år kan man se en markant ökning. En god spiral som även speglar sig i utvecklingen av kompetens och skicklighet i köken.

Mer information om gastronomiska Riga
Kolla in kalendern för att se vilka lokala specialiteter som erbjuds på restaurangernas menyer när du planerar att besöka staden.

Så här reser du till Riga
Flyg till Riga erbjuds från tex Stockholm av AirBaltic, Norwegian . Flygresan tar cirka 2-2,5 timmar.

Övrig information för besökare till Riga
Information om vad som pågår i Riga hittar du här,  där du förutom att planera din vistelse i Riga.  även kan boka flyg och hotell samt få hjälp med frågor inför ditt besök.

Om Riga och i sociala medie-kanaler:
Twitter
Flickr 
Facebook
Foursquare 

Skrivet av
Mer från Katarina

Barcelona – Gastronomi

Barcelona är fantastiskt på många sätt och det är svårt att inte...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *