Svenskt i New York under september: Konst, kultur och Roxette

Bild på gatorna i New York

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Svenskt i New York

New Yorks konst- och designutbildning, Parsons, genomför 18-19 september ”Design Intelligens; Fashion” med workshops och föreläsningar. Sverige deltar kring hållbart mode

Fram till den 17 september kan man på MoMA:s experimentgalleri PS1 se svenska Ilja Karilampis video The Chief Architect of Gangsta Rap.

Wanås skulpturpark i Skåne, Marika Wachtmeisters skapelse, fick i somras stor publicitet i New York Times.

På Wanås har f ö Astrid Svangren ställt ut. Nu debuterar hon 13 september på Tracy Williams, 521 West 23rd.

Den 17 september kommer sex nordiska designers – däribland Hope, Minimarket, Altewai.Saome– presentera sina vårkollektioner för 2013 i New Museums Sky Room.

Roxette spelar på Beacon Theatre söndagen den 2 september.

Svenska electroduon Icona Pop spelar på Santos Party House den 12 september.

Den som snabbt vill uppdatera sig på vad svenskt som är på gång i New York kan följa det svenska honorärkonsulatet på Facebook eller Twitter

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Brasilien – en reseklassiker

Bild: CC by Fernando Stankuns När vi tänker på Brasilien som reseklassiker...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *