Bästa brunch, fyra nykomlingar, innovativt och italienskt på Manhattan

bild på korv och bröd i new york

Bild: CC BY  [Clint]

””Ett alternativ till Olles restaurangtips är att äta på gatan. Streetfood är stort i NYC”

 

 De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Bästa brunchstället
Bokningssiten Open Table lät nyligen sina användare rösta fram de bästa brunchställena i New York. New York-brunch är inte sällan en lite trött inrättning av olika äggrätter. Men läsarna röstade fram fyra Sarabeth’s-restauranger bland de tio bästa. Den i Tribeca fick högst betyg. Själva uppskattar vi den ursprungliga i den kedja som nu har sex restauranger i New York, nämligen den på Amsterdam Avenue.

Fyra New York-krogar bland de bästa nykomlingarna
När tidskriften Bon Appetit nyligen listade USA:s 50 bästa nya restauranger kom fyra från New York med. Två på Manhattan – Atera och The Nomad – och två från Brooklyn: Battersby och Blanca.

Ny italiensk krog i New York
Perla i West Village har snabbt och på goda grunder blivit populär. Ligger på Minetta Lane, alldeles nära Minetta Tavern, där det är nästan omöjligt att få bord.
Perla har ostron, rätter som låter som de vanliga italienska men är lätta och innovativa.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Kroatien – Naturlig avstressning

Bild: CC by enbodenumer Hej och välkommen till Flygstolens nya temavecka. Denna...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *