Kanske världens lättaste resväska?

Bild på en samsonite resväska
Bild: Lånad av London Luggage
Flitiga resenärer checkar ju helst inte in något bagage, men enbart handbagage har ju också nackdelar. Men det kanske finns sätt att göra resandet lite lättare, både bokstavligt och bildligt talat…

Är du också trött på att släpa runt på din tunga resväska, fram och tillbaka mellan terminaler, flygbussar, taxi, hyrbilar och hotell? Då är du inte ensam. Jag var också omåttligt trött på tunga, otymliga väskor men så hittade jag lösningen hos Samsonite. Kanske kan denna pärla vara något även för dig?

På ytan ser man en vanlig resväska men konstruktionen bygger på ett nytt, patenterat, material som heter “Curv”. Curv är ett material som skiljer sig från allt annat. Väskan tål både värme och riktigt låga temperaturer. Den tål tryck och okänslig behandling (som att bli kastad med;). Väskan är utrustad med fyra hjul och är otroligt lättrullad. Du kan också dra den på två hjul om det är lite jobbigare underlag.

Vi köpte den minsta resväskan, den är 55 cm hög, 38 cm bred och 23 cm djup och går som kabinväska hos alla större bolag. Den väger bara 2,20 kg, att jämför med den gamla favoriten – en tumi som väger sju kilo tomvikt.

Skillnad som känns.

Taggar i artikel
, , ,
Skrivet av
Mer från Katarina

Det bästa är – London

Bild: CC by Horatiu Curutiu London är en guldgruva för alla besökare oavsett ålder...
Läs mer

2 Comments

  • När jag flyger i jobbet så åker jag alltid bara med handbagage. Med allt från hud och hårprodukter i praktiska miniförpackningar, alltid förpackade i en genomskinlig neccessär. Handbagage fungerar upp till 3 nätter sen blir det lite tufft. Så vid längre resor måste jag dessvärre checka in mitt bagage.

    // Emma byemmak.blogspot.com

  • Emma, jag gjorde fjorton dagar i Miami och Sao Paulo med bara den väskan som Kattis skriver om här. Två gånger hotelltvätt, så löser det sig. Och det är inte så dyrt som man tror.

    Handbagage FTW!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *