Vi har valt creative commons, ett öppet och hjärtligt sätt att låna ut våra bilder.

Bild på creative commons logga

Creative Commons är en ideell organisation, här arbeter man frivilligt för man tror på sin sak och vill sprida kunskap. Målet är att hjälpa dem som skapar och vill dela med sig av sina verk (helt eller delvis kan välja mer öppna licenser. Creative Commons Sverige består av tre personer: Mathias Klang, Karl Jonsson och Kristina Alexanderson. Gänget ställer alltid upp med att svara på frågor, att tipsa och guida oss framåt till helt nya sätt. Creative Commons gör det möjligt genom ett system av olika licenser att licenciera dina verk på ett mer öppet och generöst sätt. Här kan vi ta del av varandras arbete, hjälpas åt att sprida kunskap och hjälpas åt att dra trafik till varandra. Med den här typen av möjlighet kan den som har skapat ett verk, den såkallade upphovsmannen, väljer vilka friheter hon eller han vill att verket skall ha och får genom ett licensavtal som passar hennes eller hans önskemål. Vi på Flygstolen har valt att ha en öppen licens på allt vi publicerar på flickr. Du är välkommen att använda våra bilder så länge du ger oss erkännande och länkar tillbaka till oss via Creative Commons. Då blir vi glada.

Det är det här vi tror på, hoppas du tror med.

Svar på några frågor:
Vad är creative commons?
Hur kan jag använda CC i mitt arbete?
Letar du efter creative commons licencierade arbeten?

Taggar i artikel
Skrivet av
Mer från Katarina

Boktips: För dig som ska till Sydafrika

Wines & Tables är den perfekta guiden för dig som skall besöka...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *