Shopping för stora som små i Berlin

bild på AmpelmannBerlin
Bild: CC by AmpelmannBerlin

Berlin är ett shoppingmecka utan dess like. Gillar du liksom jag att shoppa är detta rätt ställe för oss. Det är enkelt att åka hit en fredag till söndag då butikerna även har öppet vissa söndagar. Du hittar mer om vilka helger det är här på Visit Berlin. Framför allt är det generösa öppettider i december så varför inte åka hit och julshoppa? Nedan hittar du några av många favoriter så ta länken till shoppingkartan med dig.

Adidas Original Store:
I början av 1920-talet, producerade Dassler bröderna sportskor i sin mammas gamla tvättstuga, en kul berättelse som inte långt ifrån liknar Apples. Skorna skulle göras speciellt för att passa idrottare vilket gjorde att man noga designade dessa. Efter Tysklands seger i World Cup i Bern 1954 blev Adidas fotbollsskor känd runt om i världen och idag har nästintill alla något litet från Adidas. Vi känner igen de tre ränderna som alltid varit lika trendigt

All Saints:
Tysklands första All Saints Store öppnade förra året direkt mellan Hackescher Markt och Rosenthaler Platz. Den trendiga märket kom till Berlin efter att ha öppnat en hel butiker i England, Frankrike och Danmark. Butiken är rolig, lika mycket ett nöja att vara titta in i som att shoppa. Modet är lite ungt men du hittar fantastiskt roliga tröjor och prylar här med tema komedi.

Batata:
På Batata hittar du inga massproducerade varor, ingen polyester, inget glitter och inga Hallo Kitty. Det är är naturligt för naturliga barn. Butiken och dess produkter håller låg profil i sitt sätt att skapa mode till barnen. Tygerna är av ekologisk bomull, producerat i Tyskland. Du hittar skjortor, klänningar och annat smått från 0 till 9 års ålder.

Berlin Denim:
Här hittar du jeans, jeans och jeans. Inte värsta mode, inget skräp utan bara härligt, nyttiga jeans som tåls att leva i. Jeansen är producerade i berlin så det är lokalt producerat om vi säger så. Urspungligen så skapades jeansen till arbetarna. Byxorna skulle tåla hårt arbete, vara slitstarka och hålla länge vilket var bra ekonomi.
Med varje byxa kommer en instruktion på båda världens språk: Engelska och Berlinese.

C’est Tout:
En kvinna. En klänning = C’est tout. Samlingarna i den här butiken är enkla, kravlösa utan ansträngning. Bara enkelt. C’est tout vill visa att allt är genomtänkt, mönsterna är noga utvalda, skärningen under kontroll, sömmarna är fantastiska. visar alla aspekter av en klänning. Tyget är utmärkt och mönstren är väl genomtänkt. De klänningar är bekväma och eleganta, visar hud utan att vara stötande. Sorglös och lätt låter de för tillräckligt med luft för en lång skjorta eller ett par strumpbyxor. Ett varumärke som designar kläder för varje ögonblick av livet: för speciella tillfällen och för stunder av mindre betydelse.

Calypso Shoes:
Den här butiken är ren och sann kärlek för dom flesta som gillar att pryda sina fötter. Med en historia att berätta erbjuder butiken billiga som dyra skor från 30-talet fram till idag. Många kända filmbolag gillar att shoppa här till filmer där skådespelarna behöver det lilla extra.

Max Mara:
Här hittar du den lugna butiken med italienskt mode med sin fulla elegans. Kläderna är är perfekta med rena linjer för den med klassisk smak. Utbudet av produkter omfattar varumärkena MaxMara, Sportmax, Sportmax Code, Weekend av MaxMara, “S MaxMara, MaxMara Eyewear und MaxMara tillbehör.

Quartier 206:
Här hittar du den mest exklusiva shoppingen i Berlin om du letar efter ett stort utbud av internationellt designermode och couture är detta ditt ställe. Lika så för dig som bara vill frossa och hitta inspiration. Eliten finns här: Gucci, Yves Saint Laurent – Rive Gauche, Etro, Moschino, Louis Vuitton, La Perla, Strenesse och Bottega Veneta. Hjärtat i anläggningen är Anna Maria Jagfeld varuhus, med mode, accessoarer, kosmetika, smycken, böcker och konst. På två nya våningar, var barnkläder, ekologisk mat mm.

Shoppingkarta med utvalda butiker. Lägg gärna till dina egna.


Visa

Skrivet av
Mer från Katarina

I det förflutna på Cypern

Bild: CC by MoSHa* Om du gillar det gamla, det anrika med...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *