Vår allas underbara Tina Nordström älskar Berlin

Bild på Barlin i nattetid

Bild: CC By Wikipedia

Det är inte så svårt att förstå varför Tina brinner lite extra för Berlin när man får veta att hennes första besök där var en överraskningsresa från hennes man direkt efter ett frieri.
Hon säger så här om Berlin: Berlin är en otroligt charmig kufstad där man kan se ut hur som helst och bete sig precis som man vill. Det finns en ödmjukhet här och ett stort hjärta. Hit åker man precis som man är. Öppenheten i Berlin är något många pratar om och jag tycker att det känns skönt med en männsklig och avslappnad acceptens. Kom som du är, ha kul och lämna Berlin med ett minne för livet.

Hennes viktigaste tips säger hon på ren och skär Skånska. När du kommer till Berlin ta det lugnt, drick en öl och tagga ner lite. Berlin är stort, där finns mycket att se men då menar hon att man får komma hit mer än en gång.

Missa inte:

  • Tv-tornet

TV-tornet i Berlin är ett radio- och TV-torn i Tysklands huvudstad Berlin, som byggdes 19651969. Det har en höjd av 368 meter och är beläget vid Alexanderplatz, som ligger i stadsdelen Mitte. Det är Tysklands högsta byggnad (rena master oräknade). Tornet byggdes av den östtyska regimen, som även använde den som en symbol för Östberlin. Det ger en god utsikt över hela staden och därifrån kunde alltså östtyskar se Västberlin, som de flesta inte hade möjlighet att besöka. Det väl synliga tornet påminde även invånarna i Västberlin om den östra delen av staden. Läs mer här på wikipedia.

Berlinmuren var en barriär som under perioden 13 augusti 1961 till 9 november 1989 åtskilde Väst- och Östberlin. Muren byggdes av Östtyskland för att stoppa den omfattande flykten av östtyska medborgare till väst via Västberlin, men i Östblocket användes officiellt benämningen “antifascistiska skyddsvallen” om muren för att ge sken av att dess syfte var att hålla “fascismen” ute. Läs mer här på wikipedia.

  • Checkpoint CharlieCheckpoint Charlie var en av de mest kända gränsövergångarna mellan Öst- och Västberlin mellan 1945 och 1990. Den låg på gränsen mellan Berlins amerikanska och sovjetiska sektor samt stadsdelarna Mitte i östra Berlin och Kreuzbergi västra Berlin. Kontrollpunkten var skådeplats för ett antal uppseendeväckande flyktförsökt från Östberlin. Mycket berömd var flyktingen Peter Fechters död. Tillsammans med sin kamrat Helmut Kulbeik försökte han den 17 augusti 1962 att klättra över muren i kontrollpunktens omedelbara närhet. Kulbeiks flyktförsök lyckades men Fechter träffades av skott som avlossades emot honom. Läs mer på wikipedia.
Det sämsta med Berlin:
  • Berlin är stort och områdena är långt i från varandra. Lätt att komma till ett område som blev fel.


Visa större karta

Tre saker att ta med sig:

  1. Bra skor
  2. Pengar
  3. Glatt sinne
  4. och ett bra sällskap…

Du hittar massor med bra flyg till Berlin här hos oss på Flygstolen så passa på. Glöm inte att tävla på facebook om en resa för två.

Skrivet av
Mer från Katarina

Efter sommar kommer höstlov (och sen kommer vintern…)

Vi tar oss hem från jobbet, äter vår middag och slocknar i...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *