Berlin i lyxens tecken

Bild på KaDeWe

Bild: CC BY Wikipedia

Idag är det fredag och vi avslutar vårt Berlintema med pompa och ståt. Vi pratar lyx idag, i Berlin.

KaDeWe är Europas näst största varuhus efter Harrods i London med sina 60 000 kvadratmeter, här kan du spendera en hel dag om så önskas. Du hittar de största designers  inom världens mode, du hittar couture som är skapta som renaste konstverk. Som Martina Bonnier sa en gång: Vissa hänger sin konst på väggen, jag bär min. Ett citat jag tagit med mig till min makes fasa. Dagligen besöker 40-50 000 kunder detta varuhus och under julen kan man dubbla antalet besökare. Ett tips du inte får missa är  överasta våningen. Här hittar du den mest fantastiska gourmetavdelningen med över 35 000 artiklar. Du kan enkelt sätta dig i en av champagnebarerna för att avnjuta champagne och godsaker och bara titta på folk och avnjuta atmosfären.

Kanske tar du med dig världens dyraste kaviar hem eller inte..

KaDeWe gourmetavdelning

Bild: CC BY Wikipedia

Vi säger hej och tack, på återseende.

bild på en bil i berlin fylld med björnar

Bild: CC BY Sabina Lemanczyk

Du hittar KaDeWe här på kartan:

Visa större karta

Skrivet av
Mer från Katarina

Barcelona – Gastronomi

Barcelona är fantastiskt på många sätt och det är svårt att inte...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *