Med fokus på shopping och mat, vi pratar om Milano

bild på fashionweek i milano
Bild: CC BY mat’s eye
Modestaden Milano är en stad där du springer omkring mitt i en modevisning och det är inte helt osannolikt att du inte just hamnar mitt i en pågående catwalk. Här visar man upp mode hela tiden, dygnet runt och överallt på stadens gator eller inne i de vackraste palats. Under ytan hittar du dock den vardagliga italienaren som gör som vanliga italienare gör. Äter gott och dricker gott till sena kvällen. Mat har ett lika stort fokus som mode i denna härliga stad. Tidiga kvällar serverar de flesta barer någon form av buffé, det kallas Apertitivo, missa inte detta!  Här kan du jobba upp din aptit tillsammans med mingel och goda drinkar. Ofta väldigt bra och mycket mättande så boka bord sent eller kör budgeten varianten efter dyr shopping. Det du kan missa dock är stilettklackarna. Det är inte helt enkelt att se lika vacker och chick ut som milaneserna i sina högklackade skor. Lämna dom hemma och ta mjuka bekväma skor för långa promenader genom staden.

Hoppas du har en trevlig weekend i Milano. Flyg dit hittar du här, lika så hotellet för enkel bokning med allt på samma gång.

Skrivet av
Mer från Katarina

Halloween i New York – och Stockholm

Bild: CC BY Terry.Tyson De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *