New Yorks gator är en ständigt pågående konstutställning

bild på graffiti i new york
Bild: CC by 1llustr4t0r.com

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Just nu kan man se skulpturer av Niki de Saint Phalle på Park Avenue mellan 52nd och 60th Street.

Samtidigt visar en ung konstgrupp med det ironiska namnet Bruce High Quality Foundation en kommentar till tjuren i brons på Wall Street, nämligen en stor råtta i brons. Vid Lever House, Park Avenue/53rd.

På rader av ställen i New York finns tillfällig konst. Det är New Yorks parker som driver projektet och här hittar man de 16 ”utställningarna” på Manhattan just nu.

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Colombo och Sri Lanka,Turkish Airlines 219:e destination

Turkish Airlines som är en av våra partners meddelar att deras 219:e...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *